DMI's råd inden udlandsrejsen: Brug denne hjemmeside

Rejse

13/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

På hjemmesiden kan man følge med i lokale varsler for fx kraftig regn og andet vildt vejr på rundt om i Europa. Dér findes den bedste og mest opdaterede viden om aktuelle vejrvarsler, lyder rådet fra DMI´s beredskabschef.

Hedebølge i Grækenland og Italien, massiv regn i Tyskland. Historierne om vildt vejr på danskernes feriedestinationer fylder medierne og kan vække uro både inden turen og når man er nået frem til sit feriested.

Og det er bare ufedt på den store måde, at blive overrasket af et skybrud, når man camperer i telt med børn og badedyr.

Mange turister tjekker blot vejret på deres feriested i DMI-app´en eller en anden af de sædvanlige vejr-apps, der jo fint kan oplyse, om der er udsigt til sol eller regn.

Kan blive farligt problem

Men en vejr-app viser kun de normale vejrudsigter – ikke altid varslerne. Dem kan man til gengæld nemt få overblik over på hjemmesiden MeteoAlarm.

"MeteoAlarm samler informationerne fra de enkelte landes meteorologiske institutter, der leverer bedste og mest opdaterede viden om varsler netop for det område. Her er man altid sikker på at få relevant viden om vejret, uanset hvor i Europa man er," siger beredskabschef i DMI, Knud-Jakob Simonsen.

Sammen med varslet er der også et link til det metrologiske eller det hydologiske institut, der har udarbejdet varslet.

På den måde kan man altid på sin rejse hurtigt finde hjemmesiden for det lokale meteorologiske institut uden at kende navnet på forhånd.

Fakta om MeteoAlarm

  • MeteoAlarm er en fælles hjemmeside med varslinger fra 39 europæiske landes meteorologiske og hydrologiske institutter.

  • Varslingstjenesten drives af EUMETNET, der er en sammenslutning af meteorologiske institutter i Europa.

  • Varslingerne vises med et symbol og farverne gul, orange eller rød afhæng af vejrfænomenets intensitet, på samme måde, som DMI viser varsler for Danmark og Grønland på dmi.dk.

  • Enkelte varslinger er specifikke for de enkelte lande – fx lavinevarsling og brandfare – men mange af de vejrtyper, som vi kender i Danmark, varsles også af vejrtjenesterne i de andre lande.

  • Ud over landets lokale sprog findes teksterne også på engelsk.