Penge på vej til danskerne? "Det er sådan set borgernes penge"

Politik

26/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det økonomiske råderum ventes snart at blive opjusteret igen-igen.

Det har vist sig, at Danmarks statskasse rummer milliarder mere end forventet.

Det skriver Børsen.

Det rejser åbenlyst spørgsmålet om, hvad der skal ske med disse uventede midler.

Ifølge Børsen har finansminister Nicolai Wammen (S) endnu ikke sagt, hvad pengene eventuelt skal bruges på.

Bør ryge tilbage til danskerne

Sidste år anslog finansministeren, at, det økonomiske råderum frem mod 2030 var på hele 68 milliarder kroner, men dette tal er nu højere.

Og står det til Liberal Alliances skatteordfører, Steffen Frølund, så er han ikke i tvivl om, hvor de mange penge bør ende:

"Det er sådan set borgernes penge i første omgang. Vi har et statsbudget, som er bestemt til at være en given størrelse. Nu har vi pludselig flere penge end det. Der er altså et eller andet, som er gået bedre end forventet. Det skal komme borgerne til gode. De penge, der er blevet opkrævet for meget, er borgernes. Pengene hører til i borgernes lommer og bør betales tilbage", siger partiets skatteordfører Steffen Frølund til B.T..

Underlig omvendt tænkning

Holdningen står i skarp kontrast til ønsket fra nogle politiske fløje om at bruge de ekstra milliarder til at øge statsudgifterne.

Her lægger skatteordføreren ikke skjul på, at det er 'en underlig omvendt tænkning' og foreslår i stedet skattelettelser som en mere retfærdig anvendelse af midlerne.

Han fortæller i samme ombæring, at partiet har mange forslag til skattelettelser, og nu hvor råderummet viser sig at være større end først antaget, så bliver finansieringen endnu lettere.

Her peger han blandt andet på, at man bør afskaffe skatten på de første 7000 kroner man tjener. Helt ultimativt vil de også fjerne topskatten.

Du kan se mere til skatteordføreren Steffen Frølunds opfordring herunder: