Udskydes en måned: Skattestyrelsen med vigtig ændring

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er tekniske problemer med at få de relevante oplysninger ind.

Skattestyrelsen oplever i øjeblikket udfordringer med at modtage data i forbindelse med implementeringen af et nyt EU-direktiv, der pålægger digitale platforme at indberette indtægter fra udleje af fx en feriebolig eller en bil.

Denne gruppe af borgere får nu til 1. juli i år til at rette årsopgørelsen for 2023.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Har du udlejet noget?

Et nyt EU-direktiv (DAC7), der trådte i kraft 1. januar 2023, pålægger digitale platformsoperatører at indberette oplysninger om deres brugere til skattemyndighederne.

Oplysningerne skal gøre det muligt for skattemyndighederne i EU at udveksle oplysninger om platformenes brugere og få indblik i de beløb, brugerne tjener via platformene.

Det drejer sig fx om udlejning af fritidsbolig, udlejning af værelser i en helårsbolig, udlejning af helårsbolig, samt udlejning af transportmidler; biler, både eller campingvogne.

Platformen skaber problemer

Skattestyrelsen oplever lige nu, at enkelte platformsoperatører og en række europæiske skattemyndigheder har problemer med at indsende/udveksle oplysninger om platformsbrugere til styrelsen.

Derfor er der borgere, som er berettiget til et fradrag baseret på disse indberetninger, der ikke kan overholde fristen for at rette årsopgørelsen, der udløber på onsdag 1. maj 2024.

Derfor udskydes fristen for at rette årsopgørelser for denne gruppe af borgere til 1. juli 2024.

"Vi oplever, at indberetninger fra enkelte platformsoperatører samt flere EU-lande ikke er nået frem til os til tiden. Det kan vi ikke gøre noget ved, men det sætter borgerne i en ugunstig situation, og derfor skubber vi fristen to måneder, så vi kan få flere indberetninger ind," siger underdirektør i Skattestyrelsen Michael Medom Hansen.

"Det er beklageligt for den enkelte, som har en forventning om at være berettiget til et fradrag. Derfor gør vi også vores allerbedste for at få oplysningerne ind, og vi er i dialog med forskellige platformsoperatører og myndigheder i flere lande. Hvis oplysningerne ikke er på plads til sommer, vil vi vejlede til den tid," siger Michael Medom Hansen.