Få det tjekket: Dine forsikringer kan måske ikke hjælpe dig her

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan blive rigtig dyrt ikke at have styr på.

Som klimaændringerne skruer op for vejrets ekstremer, står mange danskere ansigt til ansigt med en økonomisk realitet, der kunne få enhver til at rynke brynene.

Ifølge en rapport fra det europæiske forsikringstilsyn EIOPA, dækker mange nuværende forsikringer ikke de omfattende tab, der opstår på grund af ekstreme vejrforhold.

Det skriver Finans.dk.

Næsten hver tredje ikke dækket

Data viser, at hele 31 procent af de skader, danske boligejere har oplevet på grund af ekstreme vejrfænomener, ikke har været dækket af forsikring, og det får alarmklokkerne til at bimle og bamle.

"Den kraftige stigning i ekstremt vejr relateret til klimaforandring vækker bekymring. Den finansielle stabilitet kan være truet på sigt", siger Petra Hielkema, der står i spidsen for EIOPA, til Finans.dk.

Klimarelaterede skader har allerede kostet danske hjem over tre milliarder kroner i det seneste år.

Kan give vilde stigninger

Advarslerne om stigende priser på forsikringer har også fundet vej til offentligheden gennem Pia Holm Steffensen, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Tilbage i januar fortalte hun til DR, at er en potentiel fremtid, hvor priserne for forsikringerne risikerer at gå helt amok.

For i takt med, at erstatningerne efter skybrud stiger, kommer priserne til at gøre det samme. Hun tror ikke, det ender et sted, hvor det bliver umuligt at tegne en forsikring, men hun advarer samtidig om, at der vil være kunder, der simpelthen ikke vil have råd til det.