Kan spare disse danskere 120.000 kroner: Dansk bank med stor satsning

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kampen om kunderne tager til.

Banksektorens klassiske markedsleder, Danske Bank, tager nu skarpe sving i finanssektorens konkurrenceløb med en markant nedsættelse af renterne på efterfinansiering.

Det skriver Finans.

Beslutningen, som primært påvirker førstegangskøbere, er allerede blevet rost for sit potentiale til at spare kunder op til 120.000 kr. over lånets løbetid på et standard bankboliglån på 500.000 kr.

"Danske Bank melder sig i den grad ind i konkurrencen om boligkunderne, og jeg tror, at det nye renteniveau kan komme til at få flere kunder til at vælge banken," udtaler Jens Uhrskov Hjarsbech, cheføkonom hos Mybanker.dk, til mediet.

Tydeligt mål med manøvren

Med en rentesænkning, der nu gør Danske Bank til den billigste tilbyder af efterfinansiering, signalerer banken en klar intention om at genindtage sin position som markedsfører.

Forbrugerrådet Tænk ser også positivt på tiltaget. Tidligere på året kårede de Danske Bank som bedst til andelsboliglån, og nyheden om rentesænkningen styrker kun deres syn på banken.

Cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, Morten Bruun Pedersen, synes, at det er dejligt, at markedslederen er begyndt at spille med musklerne, efter Danske Bank, med Morten Bruun Pedersens ord, har "været bange for sin egen skygge".

Forskellige strategier, samme mål

Mens Nykredit for nylig hævede renterne på lønkonti og realkreditlån, tager Danske Bank altså en modsat strategi ved at sænke renterne på bestemt lån - en beslutning, der potentielt kan have en langt større effekt på forbrugernes privatøkonomi.

Den generelle observation er, at udlånsrenter ofte har større indvirkning end indlånsrenter, idet lånebeløb typisk overgår opsparinger.

Mark Wraa-Hansen, privatkundechef i Danske Bank, forklarer, at banken har et generelt fokus på at tilbyde stærke vilkår for alle kunder, og specielt tager hensyn til førstegangskøbere.