Har du mørke rander under øjnene? Sådan kan du reducere dem

Mode med mere

08/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Øjnene er sjælens vindue. Men desværre er de også et af de første steder, der viser tegn på aldring og træthed. Så hvad kan du gøre?

På grund af et stadigt stigende træthedsniveau viser forskning, at vi rapporterer om øjenposer og hævelse som aldrig før: "Mørke rande, hævelse under øjnene og fine linjer omkring øjnene er alle en del af den naturlige aldringsproces," siger Dr. Unnati Desai, dermatolog for Nuffield Health (nuffieldhealth.com).

Og hun tilføjer: "Nogle mennesker er mere genetisk tilbøjelige. Personer med mørkere hudtyper har større sandsynlighed for at have mørke rande på grund af høj hudpigmentering, mens personer med hudtilstande som eksem, dermatitis eller allergier har større sandsynlighed for at irritere deres øjne ved at gnide, hvilket forårsager mørke rande, hævelse og fine linjer. Og andre er mere tilbøjelige til at ophobe væske omkring øjnene, hvilket fører til hævelse."

Men når vi ældes, ændres vores ansigtstruktur og fedtpuderne omkring vores øjne. Huden omkring øjnene bliver tyndere, og mørke rande, hævelse og fine linjer bliver almindelige. Livsstilsfaktorer som dårlig søvn, rygning og tør hud kan også bidrage.

Livstilsfaktorer afspejler sig i øjnene

At leve sundt vil afspejle sig i dit ansigt. En sund kost fyldt med vitaminer og mineraler, tilstrækkeligt med vand for at sikre, at du er hydreret, og tilstrækkelig søvn hver nat er de tre vigtigste livsstilsfaktorer, når det kommer til at holde øjenområdet friskt.

At reducere saltindtaget kan også hjælpe, da for meget natrium forårsager væskeretention og forværrer øjenposer.

De gyldne øjenregler, hvis du vil opfriske

Vitamin C er dit hemmelige våben her sammen med koffein, da begge kendt for at opfriske huden og reducere pigmentering og give en mere ensartet tone.

En god øjencreme, påført dagligt, og en vel-pigmenteret concealer er det, du har brug for. Med concealeren skal du duppe den forsigtigt, lade den tørre og pudre den for at fiksere den på plads.

Prøv fx "Eucerin Dark Circle Illuminating Eye Cream", der koster 300 kr. og indeholder det patenterede stof thiamidol, som reducerer pigmentering, samt indeholder fyldig hyaluronsyre.

Eller prøv "Lancome Teint Idole Ultra Wear Care & Glow Serum Concealer", der koster 250 kr. og er designet til at øge udstråling med hyaluronsyre og ceramider.

Kilde: Express.co.uk.