Ekspertens råd til kvinder over 50 år: Det er ikke længere kun for unge kvinder

Mode med mere

08/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tiderne skifter, men nogle ting behøver du ikke nødvendigvis ændre på, når du bliver ældre!

Der var engang hvor man altid mente at ældre kvinder skulle have kort hår. Sådan er det ikke mere.

Justin Hickox er en professionel frisør med mere end to årtier i branchen. I en YouTube-video med titlen Hair Mistakes That Age You Faster (Look Youthful in Long Hair) afslørede han den vigtigste fejl, modne kvinder begår med deres lange hår.

Det skriver Express.

De dage er forbi, hvor ældre kvinder blev opfordret til at klippe alt deres hår af og få kort hår eller en bob. Langt hår er ikke kun for de unge, men hvis modne kvinder ønsker at lade deres lokker vokse, er det vigtigt, at de passer dem ordentligt.

Langt hår er for alle

Ifølge eksperten er en hårfejl, kvinder begår, at lade deres hår gro så det bliver for langt eller helt at lade være med at blive klippet.

Han forklarede, at hårets længde bestemmer hvordan man kan klippe etager i håret og hvilken slags etager håret kan understøtte.

"Hvis du har hår, der er for langt, selv hvis du klipper etager i det, vil den korteste etage stadig være langt hår, og det kan derfor være meget tungt. Og det, der i sidste ende sker, er, at det bliver for svært at klippe form ind i dit hår, og formen er det, der fremhæver ting ved din ansigtsform, som du gerne vil fremhæve," fortalte Justin Hickox

Få klippet etager

Etager er essentielle, da det er disse, der giver håret "bevægelse", "tekstur" og "blødhed", hævdede Justin. Ifølge eksperten er det disse elementer, der "virker" ved langt hår.

"Det er ikke for at sige, at du ikke kan have langt hår, det er bare for at sige, at der er et punkt, det bliver for langt til virkelig at gøre noget mere end bare at have hår."

Ifølge eksperten er en stor fejl at ignorere etagerne og gå efter et langt ens hår.

Justin forklarede, at jo længere hår vokser, jo mere danner det en trekantet form, som "bringer øjet ned i længden", når folk ser på dig.

For meget hårspray

Tilføjelse af etager afhjælper noget af tyngden i bunden af ​​håret og skaber dermed mere volumen i toppen.

Etager fjerner den trekantede form og erstatter den med "den form, du ønsker".

Et andet tip fra Justin var at gå let på hårsprayen, og sørg for at undgå det "alt for stive" look. For meget hårspray kan mindske det, dine etager skaber – bevægelse og blødhed.

Ifølge Justin kan en oversprøjtet hår få modne kvinder til at se "for stive og stive" ud - det er "ikke naturligt".