"Dette vil jeg aldrig gøre ved mit eget hår": Frisør med kraftig opsang

Mode med mere

16/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er omvendt også en ting, som hun altid gør, når hun vasker sine lokker.

Det virker til, at nogle mennesker villig til at deres højre arm, eller i hvert fald mindre formuer, for at have flotte og sunde lokker på hovedet.

Der er da også rigeligt med ting at overveje, men når det kommer til netop hårpleje, behøver det ikke altid at være super avanceret.

Faktisk har du ikke nødvendigvis brug for de dyre produkter eller særlige behandlinger. Du skal bare vide, hvad du skal sørge for at undgå, da noget kan slide mere på håret en andet.

Svenske Sofia Persson har arbejdet som frisør i over 15 år - og hun har et par "no-no's", når det kommer til, hvordan hun passer sit eget hår.

Faktisk består hendes egen hårvaske-rutine kun af tre punkter, og de to af dem er ting, som hun aldrig vil udsætte sit eget hår for.

Brug altid balsam efter hårvask

De fleste sørger nok for at bruge shampoo, når de vasker håret, men husker du nu også at bruge balsam?

Hvis du kun bruger shampoo og helt springer balsamen over, lader du nemlig 'skællaget' stå åbent, som Sofia Persson formulerer det.

Det resulterer i, at det inderste lag af håret er meget mere udsat for slid som varme, vejr, snavs – og fugten bevares ikke inde i håret.

Børst aldrig dit hår, når det er fugtigt

"Jeg børster altid mit hår helt ud, inden jeg går i bad for at undgå, at det bliver for filtret af shampooingen. Husk at vaske dit hår forsigtigt, du behøver ikke rede dit hår i cirkler for at få det rent."

"Brug fingerspidserne i hovedbunden, vask længderne forsigtigt med en strøgfornemmelse, det er nemmere at føntørre håret uden at skulle børste store filtre ud i håret, når det er vådt."

"HVIS du stadig har brug for at udrede det inden føntørring, så brug en bredtandet kam," siger frisøren til Aftonbladet.

Brug aldrig varmeværktøj uden varmebeskyttelse

Varme slider på det yderste lag af håret, og varmeværktøjer er særligt slemme, fordi varmen er så koncentreret og direkte mod hårstrående.

Derfor anbefaler Sofia Persson altid at bruge en varmebeskytter for at mindske sliddet.

Varmeskjoldet fungerer som en barriere mellem dit hår og varmeværktøjet, hvilket resulterer i sundere hår i længere tid.

Varmebeskyttelse fås i mange forskellige varianter, men grundlæggende er det en slags spray, der sørger for at beskytte håret mod op til 200 grader.