Verdens lækreste kyllingevinger: Den hemmelige ingrediens gør hele forskellen

Mad og drikke

05/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Bare, fordi det er blevet december, kan man jo godt spise andet end risengrød og and!

Mange mennesker nyder at tage på restauranter, der laver amerikansk mad.

En favorit er f.eks. kyllingevinger, der er paneret med majschips. Det koster dog mange penge, nogle restauranter tager op imod 200 kroner for en omgang nachos, så selvom det smager godt, kan man sagtens gøre noget for at spise det samme derhjemme.

Disse kyllingevinger, som vi præsenterer her, er meget velsmagende, og kødet falder næsten fra benene efter de er tilberedt. Du kan sagtens servere dem sammen med en hjemmelavet gang nachos.

Det skal du bruge

Til kyllingevingerne
  • 800 gram kyllingevinger

  • 2 spiseskefulde mel

  • 1 teskefuld tørret hvidløg

  • 1 teskefuld tørret persille

  • 1 teskefuld tørret dild

  • 1 teskefuld bagepulver

  • 1 teskefuld aromatiske krydderurter krydderier efter smag

  • salt

Til saucen
  • ½ citron

  • ½ appelsin

  • 50 gram smør

  • 70 gram parmesan

  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

Trin 1

Start med at tage en skål, hvor du blander alle krydderier og ingredienser til kyllingevingerne.

Trin 2

Skyl kyllingevingerne under koldt vand og tør dem derefter med køkkenrulle, så alle ingredienserne hæfter sig til dem. Paner kyllingevingerne med ingredienserne, så krydderierne er fordelt jævnt, og læg dem derefter til side på en ren tallerken.

Trin 3

Find en gryde til saucen og let sautering af kyllingerne. Når du har fundet den, tilsættes alle ingredienserne til saucen i gryden, de røres sammen og varmes op. Når saucen er lidt varm, lægges kyllingevingerne i for at simre sammen med saucen i cirka ti minutter.

Forvarm også ovnen til 200 °C.

Trin 4

Når der er gået ti minutter, sluk for komfuret, stop med at simre og vent på, at ovnen når den ønskede temperatur. Læg derefter kyllingevingerne med saucen i ovnen og bag dem i cirka 30 minutter.

Efter denne tid er de klar til at blive spist.

Du bliver overrasket over, hvad bagepulveret gør ved kyllingen. Det er den hemmelige ingrediens.