Lækker variant af den italienske klassiker: Sådan laver du lasagne-sluppe

Mad og drikke

05/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Hvis du hverken har meget tid til at lave mad, eller adgang til en ovn eller mikrobølgeovn, behøver du stadig ikke undvære lasagne. Den kan nemlig også tilberedes som en hurtig lasagne-suppe.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Den klassiske lasagne er en lækker ret, men den tager noget tid at lave. En hurtigere og mindre krævende version af den italienske original er lasagne-suppen.

Det lyder lidt usædvanligt, men det fungerer som en fremragende ret. Ingredienslisten til suppen adskiller sig næsten ikke fra den, der bruges til lasagne.

Denne variant er ideel, når det skal gå hurtigt. Da suppen i sig selv allerede er kraftig, krydret og ret tyk, mætter den godt og kan serveres som et komplet måltid.

Det skal du bruge

  • En kniv

  • Et skærebræt

  • En skræller

  • En ske

  • En gryde med låg

Ingrediensliste

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 peberfrugter

  • 1 stor gulerod

  • 1 stængel bladselleri

  • 4 spsk olie

  • 400 g hakket kød

  • Salt, peber, sukker, tørrede italienske krydderurter

  • 2 spsk tomatpuré

  • 700 g hakkede tomater

  • 00 ml grøntsagsbouillon

  • 6 lasagneplader

  • 3 kviste basilikum

  • 200 g creme fraiche

  • 50 g parmesan (revet)

Sådan gør du

Trin 1

Skræl og hak løg og hvidløg og sæt dem til side.

Skær også peberfrugter, den skrællede gulerod og bladselleri i små tern.

Trin 2

Opvarm olie i en gryde. Svits løgene kort, indtil de er klare, og tilsæt derefter kødet og steg det.

Tilsæt nu resten af grøntsagerne sammen med hvidløget og steg alt godt.

Tilsæt to spiseskefulde tomatpuré og krydder med salt, peber, sukker og krydderurter. Steg det hele kort.

Trin 3

Sluk med tomater og bouillon, lad det simre under omrøring i knap ti minutter.

Bræk lasagnepladerne i mundrette stykker, tilsæt dem til suppen, rør rundt og lad det simre i yderligere ti minutter. Lasagnepladerne skal være møre.

Trin 4

Smag suppen til. Skyl basilikum, ryst det tørt og pluk bladene.

Server suppen med basilikum, creme fraiche og parmesan.