Den klassiske lasagne er en lækker ret, men den tager noget tid at lave. En hurtigere og mindre krævende version af den italienske original er lasagne-suppen.
Det lyder lidt usædvanligt, men det fungerer som en fremragende ret. Ingredienslisten til suppen adskiller sig næsten ikke fra den, der bruges til lasagne.
Denne variant er ideel, når det skal gå hurtigt. Da suppen i sig selv allerede er kraftig, krydret og ret tyk, mætter den godt og kan serveres som et komplet måltid.
Det skal du bruge
En kniv
Et skærebræt
En skræller
En ske
En gryde med låg
Ingrediensliste
1 løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
1 stor gulerod
1 stængel bladselleri
4 spsk olie
400 g hakket kød
Salt, peber, sukker, tørrede italienske krydderurter
2 spsk tomatpuré
700 g hakkede tomater
00 ml grøntsagsbouillon
6 lasagneplader
3 kviste basilikum
200 g creme fraiche
50 g parmesan (revet)
Sådan gør du
Trin 1
Skræl og hak løg og hvidløg og sæt dem til side.
Skær også peberfrugter, den skrællede gulerod og bladselleri i små tern.
Trin 2
Opvarm olie i en gryde. Svits løgene kort, indtil de er klare, og tilsæt derefter kødet og steg det.
Tilsæt nu resten af grøntsagerne sammen med hvidløget og steg alt godt.
Tilsæt to spiseskefulde tomatpuré og krydder med salt, peber, sukker og krydderurter. Steg det hele kort.
Trin 3
Sluk med tomater og bouillon, lad det simre under omrøring i knap ti minutter.
Bræk lasagnepladerne i mundrette stykker, tilsæt dem til suppen, rør rundt og lad det simre i yderligere ti minutter. Lasagnepladerne skal være møre.
Trin 4
Smag suppen til. Skyl basilikum, ryst det tørt og pluk bladene.
Server suppen med basilikum, creme fraiche og parmesan.