Selvom butikkerne er tidligt ude med juleslik, er det aldrig for tidligt for denne opskrift!

Mad og drikke

02/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Julen har en særlig evne til at snige sig ind på os. Og selvom vi måske ryster på hovedet af, at supermarkederne allerede er fyldt med juleslik og -dekorationer, så er der nogle ting, man simpelthen ikke kan få for tidligt.

Ferrero Rocher er blevet en fast bestanddel af mange danskeres juletradition. Med dens lækre kombination af hasselnødder, chokolade og kiks er det svært ikke at blive fristet. Men hvad hvis man kunne lave dem selv, helt fra bunden? Sophie Harris har delt sin opskrift på Express, og du får den også serveret lige her!

Ingredienser til 15 chokoladekugler

- 400g mælkechokolade

- 150ml fløde

- 15 små hele ristede hasselnødder (eller nødder efter eget valg)

- 100g smørkiks, knust til krummer

- 100g hakket hasselnødder

Sådan gør du:

1. Begynd med at lave ganachen ved at varme fløden op på komfuret. Når den når kogepunktet, hældes den over chokoladen.

2. Lad denne blanding køle af en smule, før du dækker den med plastfolie og sætter den i køleskabet i to timer, eller indtil den har en fast konsistens.

3. Herefter former du en teskefuld af ganachen til en kugle og placerer en hasselnød i midten.

4. Rul derefter chokoladekuglen i de knuste kiks og lad dem hvile i køleskabet i cirka en time.

5. Smelt den resterende chokolade i mikroovnen. Dyp chokoladekuglerne i den smeltede chokolade og sørg for, de er fuldstændig dækkede.

6. Afslut ved at rulle chokoladekuglerne i de hakkede hasselnødder. Stil dem tilbage i køleskabet i 20 minutter, og de er klar til servering.

Selvom den hjemmelavede version kan være mere tidkrævende end at købe dem i butikken, vil du hurtigt opdage, at smagen og tilfredsstillelsen ved at lave dem selv er det hele værd. Og husk, selvom julen måske synes langt væk, er det aldrig for tidligt at begynde på juleforberedelserne – i hvert fald ikke når det kommer til chokolade!

Andre juleklassikere at forberede

Mens Ferrero Rocher er en favorit for mange, så findes der et væld af andre julelækkerier, som også er værd at give sig i kast med hjemme i køkkenet. Hvad med at prøve kræfter med hjemmelavede pebernødder eller brunkager? Disse småkager er en fast del af den danske juletradition. Eller måske du har mod på at lave din egen konfekt med marcipan og nougat? Til de lidt mere ambitiøse kan klejner også være et sjovt og velsmagende projekt. Spis bedre har en liste på hele 40 juleopskrifter, som du kan dykke ned i her.

Ved at øve sig på disse opskrifter nu, er du garanteret veltillavede julesnacks, når december banker på døren. Det giver også en fantastisk mulighed for at samle familie og venner til hyggelige bagestunder op til højtiden!