Vinderen er fundet: Her er Danmarks bedste bradepandekage

Mad og drikke

30/10/2023

Vinderkagen Čupavci. Foto: Klaus Rudbæk
Vinderkagen Čupavci. Foto: Klaus Rudbæk

Skrevet af J. Bøgen

Læsere af Ugebladet Hjemmet har bagt og skrevet opskrifter, Hjemmets madredaktør og bagermester Michael Mikkelsen fra Guldbageren har testbagt og prøvesmagt, og nu er vinderen af Hjemmets læserkonkurrence om at finde Danmarks allerbedste bradepandekage fundet.

Vinderen af Hjemmets store kagekonkurrence er Natasa Pantic fra Odense, der har sendt opskriften på sin Čupavci kage ind med denne begrundelse:

”På baggrund af kollegaer og nærmeste sender jeg hermed en opskrift på en af de mange kager, som jeg bager - denne er valgt da det er en serbisk kage, eftersom jeg oprindeligt kommer fra Serbien. Kagen er en vinder blandt alle især børn, da jeg til hverdag arbejder på en skole, og her har bageriet ofte åbent,” skrev Natasa Pantic.

Natasas kage begejstrede dommerne i Hjemmets kagekonkurrence, og Michael Mikkelsen fra Guldbageren og Hjemmets egen madredaktør Kimmie Prütz Petersen er helt enige om valget.

”Den kan altså noget. Smagen er helt vildt god,” lød det fra Michael Mikkelsen allerede efter første bid.

Danmarks bedste bradepandekage består af en svampet sandkage overtrukket med chokolade og kokos, og vækker begejstring hos store og små.

"Natasa, den smager nærmest bedre end en bounty," siger et af børnene på den skole, hvor Natasa arbejder.

Bag selv vinderkagen

Blandt de mange indsendte opskrifter udvalgte Hjemmet 10, som så ekstra gode ud. Alle kagerne blev prøvebagt og smagstestet, og læserne skal selvfølgelig nyde godt at de lækre kager.

I Hjemmet uge 44 er der opskrifter på de tre kager i top 10. I løbet af 2024 kommer opskrifterne på de resterende opskrifter fra læserne også i bladet.

Eller køb den lækre vinderkage

Har man ikke mod på at bage selv, kan den herlige vinderkage også købes. Fra torsdag i uge 44 sælger Guldbageren nemlig Hjemmets vinderkage til en pris på 35 kr.

Du finder Guldbageren her: https://www.guldbageren.dk/

Sammen med æren er der også fine præmier til vinderne. Natasa Pantic modtager en Create 5 køkkenmaskine fra Electrolux for sin Čupavci.

2. pladsen og et gavekort på 1000 kr. til Bagebixen.dk går til Lone Degn, der har indsendt opskrift på en chokoladekage med appelsin og hasselnødder.

3. pladsen tilfalder et kollektiv i Sydhavnen, der har indsendt deres Gulerod/squashkage med citrondrizzle og flødeostcreme. For den opskrift modtager kollektivet et gavekort på 750 kroner til Bagebixen.dk.