Ny undersøgelse: 260.000 danskere opbevarer i dag denne madvare forkert

Mad og drikke

04/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

En af verdens største producenter vil derfor misforståelsen til livs.

Danskerne er kendt for deres kærlighed til ketchup. Faktisk spiser vi hele 1,9 kg ketchup pr. person om året*.

I anledningen af international ketchupdag har Heinz iværksat en undersøgelse, der viser, at over 260.000 danskere ikke opbevarer deres yndlingssauce korrekt.

Undersøgelsen afslører, at 7 procent af danskerne, svarende til cirka 264.111**, opbevarer deres åbne ketchupflasker forkert - nemlig i skabet.

Kigger man på landets tre største byer, viser resultaterne, at indbyggerne i Odense har bedst styr på opbevaringen. Hele 92 procent opbevarer nemlig deres ketchup i køleskabet, mens det i Aarhus og København er henholdsvis 90 procent og 88 procent, der gør det rigtige.

Undersøgelsen viser desuden, at næsten én ud af ti (8 procent) i alderen 18-24 år har tendens til at sætte deres ketchup i skabet.

Derfor vil Heinz nu gøre det klart for de ketchupelskende danskere, en gang for alle!

Ketchup skal på køl for optimal smag og holdbarhed

Hos Heinz understreger man vigtigheden af korrekt opbevaring:

"Heinz Tomatketchup indeholder naturligt syre, og mange af ingredienserne virker konserverende. Det gør ketchuppen holdbar ved stuetemperatur. Efter åbning har obevaringen betydning i forhold til holdbarheden. Ved at sætte din Heinz Tomatketchup i køleskabet sikrer du også, at ketchuppen holder den velkendte smag, vi elsker den for," forklarer Sofie Zeffer, Senior Brand Manager hos Heinz Nordic.

Rådet er især relevant for de 42% af danskerne, der har udtalt, at de forventer at grille eller holde picnic i denne uge, hvis vejret tillader det. Flere danskere holder fri grundlovsdag, som også er international ketchupdag, ligesom flere vil samles til aftenens landskamp.

Og med et gennemsnitligt forbrug på 1,9 kg ketchup pr. person om året i Danmark, er det ikke utænkeligt, at 43 procent af danskerne kommer til at have deres favoritsauce på bordet eller med til picnic – og selvfølgelig helst i køletasken.

"Her i Danmark elsker vi vores ketchup, og selvom mindst 9 ud af 10 opbevarer den korrekt, så viser undersøgelsen alligevel, at kærligheden til saucen ikke altid betyder korrekt opbevaring. Så husk: Køleskabet er det absolut bedste sted for din elskede ketchup, så sørg for at sætte den tilbage så hurtigt som muligt. På den måde bevarer du den lækre, syrlige smag, som vi alle kender og elsker fra Heinz tomatketchup," afslutter Sofie Zeffer.

*EuroMonitor Passport, Samlet ketchupforbrug pr. indbygger 2023

** Kilde for Danmarks voksne befolkning: Verdensbanken

***EuroMonitor Passport, Samlet ketchupforbrug pr. indbygger 2023