Du kan godt glæde dig: Historisk god jordbærsæson i vente

Mad og drikke

03/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er den helt rigtige vejrkombination, der har ramt os!

Sommer er lig med jordbær - i hvert fald for mange danskere.

Om du foretrækker at spise dem med fløde, dække dem til med chokolade, bruge dem i en kage eller bare spise dem, som de er, så er de små himmerrigsmundfulde noget af det, rigtig mange af os ser frem til, når solen bager, aftenerne er lyse, og vi måske endda har fri og kan hygge med venner og familie.

Og er du en af dem, der elsker den røde sommerklassiker, kan du godt begynde at glæde dig.

Vi er nemlig på vej ind i en rekordsæson for netop jordbær.

Det skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

Perfekt vejrblanding

Det er en kombination er høje temperaturer i løbet af foråret, en hulens masse sol og en passende mængde nedbør, der har ført til, at jordbæravlerne forventer en eminent vækstsæson.

"Vi har dyrket økologiske jordbær i seks år, og det er det bedste år, vi nogensinde har haft," fortæller Mads Sand, medejer af Pluk-Selv Aarhus til TV 2 ØSTJYLLLAND.

Sommeren er som bekendt officielt begyndt, da vi er gået i gang med juni. Hos Pluk-Selv har de da også allerede fået masser af henvendelser fra sommerglade danskere, der vil høre, om de snart kan komme ud og plukke deres egne jordbær.

Men man må have lidt tålmodighed endnu.

Mads Sand forklarer, at der er for få bær, der er modne lige nu, så hvis de åbner for sluserne allerede, vil de modne bær ryge, og så er de nødt til at lukke, indtil flere bær er klar til at blive plukket.

Efter planen åbner Pluk-Selv nemlig for portene i weekenden næste uge, altså d. 15.-16. juni.