Lav en lækker æblecrumble med blot 4 ingredienser

Mad og drikke

25/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Æblecrumble er en delikat dessert, der spises i løbet af vintermånederne med vaniljecreme eller is. Og her får du "bedste" æblecrumbleopskrift, der kun brugte fire ingredienser.

Den bedste "bedste" æblecrumbleopskrift på BBC Good Food har mere end 400 femstjernede bedømmelser og bruger kun fire simple ingredienser til at lave en lækker dessert.

Ingredienser:

Til fyld:

  • 575 g Bramley-æbler, skrællede, kernefjernede og skåret i skiver på én centimeter tykkelse

  • To spsk. gyldent rørsukker

Til crumble:

  • 175 g hvedemel

  • 110 g gyldent rørsukker

  • 110 g koldt smør

Fremgangsmåde:

Begynd med at forvarme ovnen til 190 °C, eller 170 °C hvis du har en ovn med varmluft, og forbered din valgte skål.

Kom derefter de skrællede og kernefjernede æbler i en skål sammen med de to spsk. gyldent rørsukker.

Det er vigtigt, at den valgte bageform er mindst fem centimeter dyb og er mellem 20 og 23 cm i størrelse. Sørg for at flade æblerne ud for at forhindre, at for meget crumble falder igennem.

Kom derefter de 175 g hvedemel og 100 g gyldent rørsukker i en skål sammen med et knips salt.

Skær så det kolde smør i skiver og smuldre det ind i melblandingen med fingerspidserne, indtil blandingen ligner brødkrummer.

Alternativt kan denne blanding pulseres i en foodprocessor, og sørg for ikke at blande det for meget, da du stadig skal have nogle små klumper.

Hæld derefter denne blanding over æblerne for at danne en bunke i midten og brug en gaffel til at jævne den ud.

Bag den så i ovnen i 35 minutter, indtil toppen er gylden, og æblet er gennemvarmt.