Saftig æblekage med smuldredej: Nem opskrift, der får tænderne til at løbe i vand

Mad og drikke

31/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Den er perfekt til alle, der foretrækker det ukompliceret og hurtigt!

Æbler er ikke kun gode for din egen vitaminbalance, de er også en særlig velsmagende ingrediens til bagværk og kager.

Den klassiske frugtkage findes i utallige variationer med forskellige ingredienser. Æblekage smager især godt, når den er dækket med lækker smuldredej.

Til æblekage med smuldredej forberedes en hurtig rørdej, som derefter dækkes med fintskårne æbler i næste trin. Til sidst toppes det hele med lækker smørsmuldredej.

For at tilberede æblekagen kræves ud over ingredienserne en springform, skåle, et rivejern til citronskal, knive, en skrællekniv og en elektrisk mixer eller en køkkenmaskine.

Det skal du bruge

Til rørdejen
  • 150 g blødt smør

  • 150 g sukker

  • 250 g mel

  • 4 æg

  • Skal fra en halv citron (økologisk)

  • Et nip salt

  • ½ pakke bagepulver

Til fyldet
  • 1,5 kg æbler (svarende til ca. 8 æbler)

  • 2 spsk sukker

  • ¼ tsk kanel

Til smuldredejen
  • 100 g blødt smør

  • 100 g sukker

  • 200 g mel

  • 50 g mandelsplitter

  • Flormelis til at toppe af med

De angivne mængder er til en springform med en diameter på 26 centimeter.

Sådan gør du

Forberedelse: Smør springformen. Forvarm ovnen til 180 grader (over-/undervarme).

Trin 1: Kom smør og sukker i en stor skål og pisk det cremet. Tilsæt æggene ét ad gangen. Bland mel, bagepulver, citronskal og salt. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen til dejen og rør det godt sammen. Hæld dejen i springformen og glat den ud.

Trin 2: Skræl æblerne og fjern kernerne. Skær æblerne i kvarte og fordel dem jævnt over dejen. Tryk æblekvartene let ned. Bland sukker og kanel og drys halvdelen af blandingen jævnt over æblerne.

Trin 3: Til smuldredejen, smuldr smørret i små stykker. Arbejd sukker, mel og smørflager i en skål for at lave smuldredej. Derefter blandes mandelsplitterne i. Fordel smuldredejen jævnt på kagen og drys resten af sukker-kanel-blandingen over.

Trin 4: Placér kagen i den forvarmede ovn og bag den i midterste rille i cirka 60 til 70 minutter. Bagetiden kan variere afhængigt af ovnens ydeevne. Lad kagen køle af, drys den med flormelis og server den eventuelt med lidt flødeskum eller vaniljeis.

Kilde: Tag24