Korrekt kogning af ris: Jamie Oliver deler fejlfri tilgang til luftige ris

Mad og drikke

02/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Alle kender den klassiske boller i karry og kogning af risene dertil, der efterlader risene klæge, mere risengrød end luftige, lækre ris. Men nu viser Jamie Oliver, hvordan du kan få lækre og luftige ris. Læs med her.

Ris er en grundlæggende del af mange af vores kostvaner.

Det fungerer godt i en række forskellige retter – uanset om du laver en karry, chilli con carne eller jerk kylling.

Selvom vi tilbereder det regelmæssigt, kan det være overraskende svært at få rigtigt. Ris kan let klumpe sammen, blive grynet eller helt tørre ud.

Men heldigvis har Jamie Oliver delt sin fejlfri og ubesværede metode til at tilberede ris, som sikrer lette og luftige riskorn hver gang

Angiveligt er det "super nemt" at gøre – og du behøver ikke en ris-koger eller noget fancy udstyr. Her er alt, du har brug for at vide med de her simple trin, du skal følge.

Jamie Olivers "fejlfri" guide til at tilberede ris

  1. Sæt en stor gryde med saltet vand over høj varme

  2. Når det begynder at koge, så skyl dine ris i et dørslag, indtil vandet bliver klart. Dette fjerner noget af stivelsen, hvilket forhindrer, at kornene klæber sammen og bliver grynet

  3. Tilføj 350g basmatiris og vent på, at det begynder at boble. Kog derefter i fem minutter

  4. Dræn risene i dørslaget og dæk med stanniol

  5. Hæld 2,5 cm vand i gryden, bring det i kog og lad det derefter simre

  6. Placer dørslaget med ris på toppen og lad det dampe i otte til ti minutter

  7. Så er du klar til at servere!

Kilde: DailyStar.