Ris er en grundlæggende del af mange af vores kostvaner.
Det fungerer godt i en række forskellige retter – uanset om du laver en karry, chilli con carne eller jerk kylling.
Selvom vi tilbereder det regelmæssigt, kan det være overraskende svært at få rigtigt. Ris kan let klumpe sammen, blive grynet eller helt tørre ud.
Men heldigvis har Jamie Oliver delt sin fejlfri og ubesværede metode til at tilberede ris, som sikrer lette og luftige riskorn hver gang
Angiveligt er det "super nemt" at gøre – og du behøver ikke en ris-koger eller noget fancy udstyr. Her er alt, du har brug for at vide med de her simple trin, du skal følge.
Jamie Olivers "fejlfri" guide til at tilberede ris
Sæt en stor gryde med saltet vand over høj varme
Når det begynder at koge, så skyl dine ris i et dørslag, indtil vandet bliver klart. Dette fjerner noget af stivelsen, hvilket forhindrer, at kornene klæber sammen og bliver grynet
Tilføj 350g basmatiris og vent på, at det begynder at boble. Kog derefter i fem minutter
Dræn risene i dørslaget og dæk med stanniol
Hæld 2,5 cm vand i gryden, bring det i kog og lad det derefter simre
Placer dørslaget med ris på toppen og lad det dampe i otte til ti minutter
Så er du klar til at servere!
Kilde: DailyStar.