Sådan får du avocadoer til at holde sig frisk i flere uger, endda måneder

Mad og drikke

25/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Der findes en simpel måde at holde den dyre avocado frisk, så du kan bruge den i lang tid efter og undgå spild og derved spare penge.

Avocadoer er fyldt med vitaminer og mineraler samt sundt fedt og fibre, hvilket gør dem til et utroligt sundt supplement til enhver diæt. Alle ved dog, at bliver dårlige uforudsigeligt og hurtigt.

Ofte er de for bløde, før de overhovedet forlader supermarkedet. Først og fremmest betaler det sig derfor at give dem et let tryk, når du køber dem, og finde ud af, om du vil have en blød til brug samme dag eller en hård til at modne derhjemme til senere brug.

De er dog heller ikke nemme at opbevare i lang tid, og før du ved af det, har du en klump af grøn og brun/gråmos i hænderne, der kun er egnet til skraldespanden. Nogle gange vil du kun bruge den ene halvdel, hvilket efterlader den anden halvdel til at blive dårlig, inden du har brug for den igen.

Heldigvis har en smart avocado-entusiast fundet på et smart trick til at opbevare den nærende, men dyre frugt, så du kan bruge den, når du vil.

Ifølge Kidspot kom en kvinde, der var træt af at spilde den dyrebare mad, på en smart løsning. Det betød, at hun havde den ved hånden uger efter, hun oprindeligt havde købt den. Hun delte sin hemmelighed på Delish Recipes Family Facebook-siden og uploadede et billede af en bageplade dækket af aluminiumsfolie fyldt med pæne små kugler af moset avocado.

Kvinden forklarede: "Jeg er begyndt at fryse avocado!" skrev hun. "Jeg moser dem og bruger en lille dejskraber og fryser! Du kan fryse avocado, så det er klar til at blive lavet til guacamole, smoothies eller som smørepålæg med et øjebliks varsel."

Hun fortsatte med at forklare, hvor nemt og vellykket det var: "De bliver overhovedet ikke brune, og når de bliver faste om et par timer, kommer jeg dem i en stor lynlås-pose. Jeg tilføjer ikke noget til dem."

Hun fortalte videre, at tricket betød, at hun ikke længere behøver at smide dem ud, når de bliver dårlige, og at de tør hurtigt op. Normalt fryser hun omkring to poser ad gangen: "Prøv det!" opfordrede hun.

Kilde: Mirror.