Klar på under en time: Fløjsbløde og lækre kanelsnegle med blot 4 ingredienser

Mad og drikke

06/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Kanelsnegle ser svære ud at lave på grund af deres snoede form, fyldte lag og glaserede overflade. Men sandheden er, at de ikke kunne være nemmere med denne enkle 30-minutters opskrift.

Kanelsnegle kan nydes på ethvert tidspunkt af dagen, men uanset hvornår de spises, smager de altid bedst lige fra ovnen. Derfor er det bedst at bage dem fra bunden for at få perfekt søde og saftige snegle hver gang.

En madblogger har delt den ultimative opskrift for begyndere på sin blog "Chocolate Covered Katie", som hun hævder kun kræver fire ingredienser.

Katie sagde: "Disse magiske kanelsnegle tager under en time at lave, fra start til slut. De bliver lige så bløde, smøragtige og lækre som klassiske hjemmelavede kanelsnegle fra bunden, men uden det komplicerede og hårde arbejde. Så hvis du elsker kanelsnegle, men ikke har den tid og indsats, det normalt tager at bage dem, er denne opskrift for dig."

Ifølge madbloggeren er hemmeligheden bag den fire-ingrediens formel at bruge pizzadej.

Katie hævdede, at denne opskrift fungerer med helhvede pizzadej og glutenfri, så der er masser af muligheder for at passe til enhver smag..

Sådan laver du dem

Ingredienser (9-13 snegle)

  • En rulle pizzadej

  • To spiseskefulde smør, kokosolie eller æblesauce (som en fedtfattig alternativ)

  • Tre spiseskefulde sukker

  • To eller tre teskefulde stødt kanel

Start med at forvarme ovnen til 200 °C, og gå derefter i gang med at lave sneglene. Rul pizzadejen ud på en let meldrysset overflade.

Den meldryssede overflade kan gøres med al slags mel – selv kokosmel ifølge Katie. Hun foreslog at tilsætte mere mel lidt ad gangen, hvis dejen er for klistret til at rulle ud.

Rul den ud, indtil den er lidt mindre end en fjerdedel tomme tyk.

I en skål blandes smørret, sukkeret og kanelen for at danne en creme, som derefter spredes over dejen i et jævnt lag.

Skær den ud i lange, tynde strimler og rul derefter hver strimel så stramt som muligt for at danne mønsteret med snoede lag.

Placer sneglene i en smurt bageform og overfør til den forvarmede ovn (200 °C). Bag i 20 minutter, indtil de er faste, men stadig smøragtige.

Server dem som de er, eller top dem med en simpel glasur lavet af kanelsnegle:

  • En og en halv kop flormelis

  • To til fire spiseskefulde mælk

Pisk ingredienserne sammen, indtil glasuren er tyk, men løs nok til at drysse over sneglene med en ske.

Kilde: Express.co.uk.