Jamie Olivers sunde proteinbrød er en perfekt snack eller til morgenmad-med-på-farten

Mad og drikke

14/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

At snacke gør det svært at holde sig på sporet med vægttab, men med den rigtige højt-protein opskrift kan du føle dig mæt og næret mellem måltider.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Proteinpakket snacks er perfekte til at få energi i løbet af dagen, men mange er centreret omkring de søde ingredienser.

Heldigvis for dem med en mere "delikat smag", har den britiske kok Jamie Oliver den perfekte løsning i form af et nøddeagtigt, frøfyldt brød.

Jamie delte opskriften på sin hjemmeside og hævdede, at det er perfekt til folk, der er aktive om morgen, da det hjælper med muskelreparation og vækst.

Mens opskriften ligner et krydret brød, er teksturen fin og smuldrende mere som et sødt brød.

Ingredienser

  • 7g pose tørret gær

  • Fire spiseskefulde extra jomfru olivenolie

  • 250g kikærtemel

  • 100g mandelmel

  • 50g hørfrø

  • 100g blandede frø, såsom chia, valmue, solsikke, sesam, græskar

  • En gren frisk rosmarin

  • Fire store æg fra fritgående høns

  • Tre teskefulde Marmite, valgfrit

Sund proteinbrødopskrift

Start med at forvarme ovnen til 190C og for din 1,5 liters brødform med bagepapir. Mål derefter 375 ml varmt vand, tilsæt gæren og olie til den samme kande eller skål og rør med en gaffel, indtil det er kombineret.

Lad gærblandingen sidde i fem minutter, mens du fokuserer på de tørre ingredienser. Tilsæt mel, mandelmel og alle frøene i en stor skål med en knivspids havsalt og lav en fordybning i midten.

Hak rosmarinbladene og tilsæt dem til blandingen, efterfulgt af æggene og Marmite (hvis du bruger det).

Pisk alt sammen, før du tilsætter gærvæsken til dejen.

Pisk de våde og tørre ingredienser sammen kontinuerligt, mens du gradvist bringer melet ind fra ydersiden af skålen, indtil det er kombineret.

Ifølge Jamie vil det på dette tidspunkt se mere flydende ud end normal brøddej, og det er derefter klar til at blive overført til formen.

Kokken sagde: "Nu har du to valgmuligheder - bag det straks, og det vil hæve sig lidt mere og smage fantastisk, eller dæk det til og sæt det i køleskabet natten over og lad nogle lidt mere komplekse sure smage udvikle sig. Begge dele er fantastiske, bare forskellige."

For at bage brødet skal det placeres i den centrale del af ovnen i 45 minutter, indtil det er gyldent, og en kødnål kommer ren ud, når den stikkes i.

Afkøl i mindst 20 minutter, før det serveres.

Kilde: Express.