Jamie Oliver deler hemmelige opskrift: Sådan får du de sprødeste og lækreste ovnkartofler

Mad og drikke

18/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Nyd de lækreste ovnkartofler i dit liv med Jamie Olivers smarte, men simple madlavnings tricks, inklusiv et livsomvæltende trick.

Og selvom du måske har lavet ovnkartofler i årevis og tror, du har styr på det hele, kan Jamie Olivers tricks tage dine kartofler fra kedelige til guddommelige.

På sin hjemmeside delte superstarkokken Jamie Oliver, hvordan du kan få de "bedste ovnkartofler" hver gang: "Selvom ovnkartofler er enkle, er der alligevel en håndfuld små, men vigtige detaljer, som jeg har samlet op igennem min madlavningskarriere. Og når de kombineres, giver det dig denne ultimative opskrift, som jeg tror skaber perfekte ovnkartofler."

Jamie's stegte kartofler er til 10 personer som tilbehør, så de er perfekte, hvis du er vært for en stor familie middag denne weekend. Alternativt kan du gemme denne opskrift til juledag.

Ingredienser

 • 2,5 kg medium Maris Piper kartofler

 • Fire spiseskefulde gåsefedt eller usaltet smør

 • Olivenolie

 • En hel hvidløg

 • Halvt en bundt frisk salvie (15g)

Fremgangsmåde

1. Saml dine kartofler (ideelt set af samme størrelse - 8 cm) og skræl dem hele. Kog dem i en gryde med kogende saltet vand i 15 minutter for virkelig luftige indersider.

2. Dræn dem i en sigte og lad dem dampe tørre i to minutter. Ryst sigten forsigtigt et par gange for at give kartoflerne ru kanter. Dette trin vil give dig maksimal overfladeareal for en sprød yderside.

3. Ske gåsefedtet eller smørret og en spiseskefuld olie i din største bradepande. Tilsæt kartoflerne, et generøst nip salt og sort peber, og vend kartoflerne i olien og krydderierne. Fordel kartoflerne i et enkelt lag, men lad små mellemrum være mellem dem.

4. Dæk og opbevar dem i køleskabet natten over.

På dagen

 1. Forvarm ovnen til 180°C/350°F/gas 4.

 2. Knus hvidløgsfeddene og knus forsigtigt hver uskaldet fed og tilsæt det til bradepanden - tænk sødt, karamelliseret hvidløg, der tilføjer en mild duft.

 3. Steg i en time, eller indtil kartoflerne er sprøde og gyldne over det hele.

 4. Tag bradepanden ud af ovnen.

 1. Nu kommer det "livsomvæltende" trick: Pres forsigtigt hver kartoffel halvt flad med en paletkniv eller en kartoffelmoser, så de presser ind i hinanden. Din bradepande bør se ret fyldt ud.

 2. Pluk salviebladene og (vigtigst af alt) vend dem med et skvæt olie for et ekstra sprødt resultat. Drys salvien over kartoflerne og steg i yderligere 20 til 25 minutter, indtil de er gyldne. Server med masser af sauce sammen med dit foretrukne stegte kød og grøntsager.

Kilde: Express.