Uanset om du putter det på din grød eller blander den i din te er honning altid praktisk at have gemt væk i dit køkken.
Selvom honning kan holde sig meget længe takket være dens høje sukkerindhold, er der risiko for, at den krystalliserer, hvis den ikke opbevares korrekt det rigtige sted.
Det skriver Express.
Derfor krystalliserer honning
Krystallisering er, når honningen størkner på grund af alder, og den kan blive kornet, grynet eller endda virke helt fast, når du prikker i den med en teske.
Rusty Burlew, en mesterbiavler og direktør for Native Bee Conservancy, har forklaret, at krystallisering sker, når honning udsættes for ekstreme temperaturer, hvorfor den aldrig bør opbevares i køleskabet.
På sin hjemmeside Honey Bee Suit forklarede Rusty:
“Honning kan også fryses, hvilket stopper krystalliseringen, men det bør aldrig opbevares i køleskabet, hvilket fremskynder det. Opvarmning, selv lidt, kan nedbryde honningen, så varme bør undgås, når det er muligt."
Hvordan opbevarer man honning for at forhindre krystallisering?
Ifølge Rusty skal honning holdes væk fra sollys og fugt for at bevare den, så undgå at opbevare den på en hylde eller køkkenbordplade. Hun sagde: "Det er også bedst at opbevare honningen på et mørkt sted, såsom et skab eller spisekammer, fordi lys kan forringe smags- og aromakomponenterne. "Da honning er meget sur, er det bedst at opbevare den i enten glas-, keramik- eller rustfri stålbeholdere. Almindelige metalbeholdere kan korrodere, og honning opbevaret i plastik kan nemt tage smag og aroma af blødgøringsmidler.” Det kan virke indlysende, men sørg for, at låget på din honningkrukke er tæt på, da honning kan begynde at krystallisere, hvis den udsættes for fugt i luften. Rusty sagde: "For meget fugt i honning kan forårsage gæring, og da honning er hygroskopisk, trækker den let fugt ud af atmosfæren. "Så uanset hvilken type beholder du vælger, så hold låg på ekstraheret honning. Mason krukker med gummierede forseglinger er perfekte til flydende honning. Til kamhonning kan jeg godt lide glasbeholdere med snap-on låg."
Hvad skal man gøre, når honning krystalliserer?
Amber Shehan, en brygger, der har specialiseret sig i mjød, sagde, at krystallisering ikke betyder, at din honning er fordærvet, og det er "super nemt" at gemme den, så du ikke behøver at smide den væk. På sin hjemmeside Pixies Pocket sagde Amber: "Honning krystalliserer fra at være omkring kølige temperaturer, men bare rolig, det er slet ikke gået dårligt! "Du kan genoprette den til en flydende tilstand ved at sætte krukken i meget varmt vand eller ved at bruge en anden skånsom varmekilde." Du skal blot placere din krukke med honning i en gryde med vand og stille den på lav varme. Når honningen langsomt opvarmes, bør den gå tilbage til sin oprindelige flydende tilstand. Sørg dog for ikke at placere honningen i en mikrobølgeovn eller varme den op for hurtigt, da honningen ifølge Amber bliver "klæbrig napalm."
Amber sagde: "Få det ikke for varmt! Hvis du har rå honning, vil varme dræbe de gavnlige mikroorganismer og gøre den, ja, ikke rå."