Her er svaret på, om du kan spise purløg, der er begyndt at blomstre

Mad og drikke

21/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kender du svaret?

Purløg er en ganske normal krydderurt, som findes i mange haver.

Den kan bruges i madlavningen i mange situationer, men når den begynder at blomstre med små lilla blomster, bliver mange i tvivl om, hvorvidt de stadig kan spise den klassiske krydderurt.

Så kan man egentlig det?

Ændrer smag

Ifølge det tyske medie 24Garten kan man GODT spise purløg, selvom de er begyndt at blomstre.

Selvom blomstrende purløg får en lidt mere bitter smag og en sejere konsistens, bevarer de deres ernæringsværdier, herunder vitaminer og mineraler som vitamin K, C-vitamin, kalium og jern.

Man kan derfor sagtens spise purløg, selvom de har blomstret. Ændringen i smag og konsistens kan man blot se som et interessant twist i forskellige kulinariske anvendelser.

Du kan også bruge blomsterne

De små blomster er faktisk også spiselige og har en let sødlig smag.

Dette gør dem ideelle som en æstetisk tilføjelse til salater eller som et dekorativt element i fx supper.

Blomstrende purløg også indgå i en urtesmør eller puttes i flødeost for at give noget ekstra smag. 

Så næste gang du ser blomstrende purløg i din have, skal du vide, at du sagtens kan bruge dem i din madlavning. Blomstrende purløg er ikke kun en fryd for øjet, men også for ganen.