Forår er lig med ramsløg: Sådan fryser du dem,så du kan bruge dem resten af året

Mad og drikke

15/04/2024

Foto: Mirka fra Pixabay
Foto: Mirka fra Pixabay

Skrevet af Kathrine Frich

Ramsløg er lækkert som pesto, suppe eller bare et ekstra krydderi.

Med foråret kommer de første varme solskinstimer - det triste landskab bliver endelig grønt, og de vilde ramsløg viser sig igen!

Det skriver Tag24.

De aflange blade skyder ud af jorden og dækker nogle gange store skovområder. Det er det fantastiske ved ramsløg, det vokser vildt i naturen og kan plukkes der. Men der er én ærgerlig ting med urten - høsttiden er meget begrænset.

I denne artikel finder du ud af, hvordan du stadig kan nyde de velsmagende blade året rundt, og hvorfor nedfrysning af ramsløg er den bedste løsning.

En kort høstsæson

Ramsløg er en forårsplante og en af ​​årets første krydderurter.

Den har dog også en kort høstsæson sammenlignet med andre krydderurter, der kan holde og høstes hele sommeren udendørs.

Det specielle ved ramsløg er dog, at det vokser naturligt og regionalt. I skove og langs vejkanter skyder bladene helt af sig selv op af jorden. Derfor er det værd at fryse det resterende sunde grønne blade ned til brug resten af ​​året.

Fra marts til maj er ramsløgene klar til høst. Herefter begynder urten at blomstre, og den særligt krydrede, hvidløgsagtige smag falmer.

3 måder at fryse dem

For at kunne nyde ramsløg hele året rundt, kan du konservere det. Her er tre måder, du kan fryse vilde hvidløg på:

Først og fremmest skal det vilde hvidløg vaskes og tørres godt, inden det skal i fryseren. De friske blade kan fryses på forskellige måder:

  1. Du kan fryse ramsløg hel eller hakket i et glas eller i fryseposer. På denne måde kan den ønskede mængde fjernes efter behov, og resten går tilbage i fryseren.

  1. Portioner i isterningbeholdere er også praktisk. For at gøre dette skal du purere dine ramsløg til en pasta, derefter fylde det i formene og fryse. Alternativt kan du fylde ternene med hakkede blade og hælde vand, bouillon eller olie over og fryse dem ned.

  2. Det er også muligt at opbevare tilberedte ramsløg i fryseren. For eksempel kan en ramsløgspesto eller -suppe sagtens bevares i lang tid og smagen bevares bedst muligt. For at gøre dette skal du fylde den ramsløgssuppen i terningforme eller plastikbeholdere inden du putter dem på frost.

Hvordan bruger du de frosne vilde hvidløg?

Da krydderurten alligevel ikke skal udsættes for høj varme for længe, ​​så smagen kommer til sin ret, kan ramsløgen tilsættes frosset de sidste par minutter. Optøning er ikke nødvendig.

De frosne ramsløg kan holde sig længe i fryseren. Hakkede eller hele blade kan sagtens opbevares i fryseren i flere måneder indtil næste sæson.

Frysning af ramsløg er den bedre idé end tørring. På trods af det lille tab af aroma, da urten mister det meste af smagen, når den tørrer – så læg den bare i fryseren med de friske blade.