Nogle elsker det. Nogle er ligelade. Og så er der dem, der hader det som pesten.
At skrælle grøntsager, og måske særligt kartofler, er i den grad noget, der dele vandene, når det gælder madlavning, men mange gange er det jo en nødvendigvis.
Så fat kartoffelskrælleren, hak løs på rodfrugterne, måske skærer du dig, når kartoffelskrælleren smutter på den glatte skræl, men du bider smerten i dig. Det skal jo gøres ...
Eller hvad?
Det lyder som en joke, men der findes faktisk en måde at skille sig af med kartoflernes brune ydre, uden at skulle bruget andet end vand og dine hænder!
Nu skal du høre ...
Et spørgsmål om temperaturer
I en video fra YouTube-kanalen Chowhound viser Deborah Lewis, en af skribenter fra chow.com, hvordan du kan slippe for at skulle finde skrælleren frem.
Videoen, som har vanvittige 4,7 millioner visninger, er ikke særligt lang, og teknikken er da også ganske simpel.
Først skal du koge kartoflerne, men i stedet for at putte dem på tallerkenen, skal du lægge dem over i en skål med iskoldt vand (gerne med isterninger).
Vent så 5-10 minutter, tag en af kartoflerne op og bruge så dine fingre til at gnide skrællen af. Simplere bliver det næppe!
Du kan se i videoen herunder, hvordan Deborah Lewis piller skrællen af, og ellers er det jo bare at prøve sig frem, så du finder den helt rigtige teknik.
Jeg har i hvert fald tænkt mig at teste det i aften, så jeg slipper for at have plastre klar, når jeg går i krig med kartoffelskrælleren ...