Forside Mad og drikke Glem salt! Kokkene bruger denne hemmelige ingrediens til tomater

Glem salt! Kokkene bruger denne hemmelige ingrediens til tomater

Glem salt! Kokkene bruger denne hemmelige ingrediens til tomater

Kokkene er enige – én ingrediens gør hele forskellen. Og det er slet ikke, hvad du tror.

Lige nu læser andre

Tomater er en fast bestanddel i køkkenet og indgår i alt fra friske salater til varme retter. Sommerens solmodne frugter er på deres højeste nu, og mange tyr automatisk til salt og olivenolie for at fremhæve smagen. Men professionelle kokke har et andet råd, som de mener giver et endnu bedre resultat.

Skriver mediet express.

Mere end salt og olie

Ifølge flere kulinariske eksperter er salt ikke altid den bedste vej til en intens tomatsmag. Selv om salt kan fremhæve aromaen, trækker det også væske ud af frugten og kan dermed mindske den naturlige sødme.

Stephen George, køkkenchef på den prisbelønnede restaurant Number Nine på Chapel House Estate i Ramsgate, Kent, siger:
“De fleste mennesker bruger salt til at få det bedste frem i tomater, men jeg tror, at salt trækker for meget vand ud, og man mister den sødme, som en frisk tomat bringer. I stedet bruger jeg eddike.”

Eddikens rolle

Eddike, særligt balsamico eller æblecidereddike, tilføjer en syrlig dybde, der kan balancere tomatens naturlige sukkerindhold. Ifølge kokkene kan et par dråber af den rette eddike fremhæve frugtens aromaer, samtidig med at teksturen bevares saftig.

Læs også

Brugen af eddike er et velkendt greb i middelhavskøkkenet, hvor kombinationen af syre og sødme er central. En simpel tomatsalat med lidt eddike, frisk basilikum og en god olivenolie kan derfor give en helt ny smagsoplevelse.

Tips til servering

Kokkene anbefaler at vælge modne tomater i sæson for det bedste resultat. Skær dem i skiver eller både, dryp med en mild eddike, tilsæt eventuelt et strejf olivenolie og friskkværnet peber.

For ekstra dybde kan man eksperimentere med forskellige eddikesorter – fra hvidvinseddike til sherryeddike – alt efter hvilken ret tomaterne skal indgå i.

Det enkle skift fra salt til eddike kræver minimal indsats, men kan forvandle smagsoplevelsen markant. Ifølge de professionelle er det et trick, der hurtigt kan blive en fast del af enhver hjemmekoks repertoire.

Ads by MGDK