Lækker opskrift: Billigere end supermarkedets brød

Mad og drikke

09/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Den berømte kok Jamie Oliver har delt sin opskrift på simpelt hjemmebagt brød, som er langt billigere end supermarkedets alternativer

At bage sit eget brød kan være sundere end et købt brød, da man undgår konserveringsmidler og tilsat sukker. Men mange kan være tilbageholdende med at bage deres eget brød.

Jamie Oliver maner disse bekymringer til jorden og siger, at den rigtige opskrift er ret simpel at mestre.

Kokken deler en brødopskrift i sin bog "Happy Days with the Naked Chef", rapporterer Express.

Jamie forklarer: "At lave mad kan være godt for sjælen, og at bage brød er en sådan givende, terapeutisk ting – du vil være så stolt af dig selv, når du har knækket koden.

Ud fra én simpel brødopskrift som denne, er der en million ting du kan gøre – "store, små, i en form, på en bageplade, bliv kreativ."

Ingredienser til to brød

- En 7g pose tørret gær

- 1kg god hvedemel, plus lidt ekstra til at drysse

Sådan gør du

1. Begynd med at hælde 650ml vand i en stor skål og tilsæt gæren, rør med en gaffel i et par minutter.

Tilsæt det meste af melet og en halv teskefuld salt, og brug en gaffel til at røre det sammen.

2. Vask dine hænder, placer blandingen på bordet og ælt den til en dej - tilsæt mere mel, hvis du vil forhindre, at den klistrer til dig.

3. Begynd at ælte og strække den i ca. fem minutter, eller indtil den er silkeagtig og elastisk.

4. Form dejen til en kugle og overfør den til en skål og drys mere mel over toppen. Dæk skålen med et rent, fugtigt viskestykke og lad det stå et varmt sted i ca. 1 time.

5. Når dejen er fordoblet i størrelse, slå luften ud med næverne og ælt den derefter yderligere i 30 sekunder.

6. Form eller smagsæt dejen, som du vil - med frø eller havre - og lad den hæve for anden gang, i ca. 30 minutter til 1 time. Forvarm ovnen til 180C, mens dejen hæver.

7. Brøddejen placeres på en bageplade og sættes i ovnen. Bag i ca. 35 minutter - eller indtil det er gyldenbrunt.

Jamie tilføjer: "Du kan høre om brødet er ordenligt bagt ved at banke i bunden – Hvis den lyder hul, er den færdig; ellers bag det i et lille stykke tid længere."

Kilde: Daily Record