Vi kender den alle.
Den gode gamle pasta med kødsovs i fad.
Den, man smider i ovnen på autopilot en tirsdag kl. 17.23, mens ungerne skændes i stuen og rugbrødet truer som backup.
Pasta kødsovs i fad, som vi danskere oftest kalder den – er en livredder.
Men de fleste kan nok godt skrive under på, at den kan også blive lidt flad i smagen.
Men hvad nu, hvis man kunne redde både retten og børnenes appetit med én enkel ændring?
Ifølge mediet Herkkusuut har Unna fra Finland gjort noget, der fik hele hendes familie til at tage en ekstra portion.
Hendes trick er noget så simpelt som smelteost.
Jep, den slags, man normalt ser i en toast – men her smelter den direkte ned i retten og giver den dér dejlige, cremede bund, der gør forskellen på “tørt og kedeligt” og “må jeg få mere, mor?”
Sådan gør du:
Kog pasta i bouillonvand.
Når de næsten er færdige, rør smelteost i. Den smelter og bliver til en cremet base.
Brun hakket oksekød med løg og peber.
Bland det hele sammen i et ovnfast fad.
Bag ved 175 grader i ca. 45 minutter – og nyd, at børnene ikke spørger, om de må få ketchup på.
Har du mod på det, så prøv en variant med røget ost – eller endda en med lidt bacon eller skinke.
Det løfter retten op i “det her skal vi have igen”-klassen.