Opbevar dem i den originale emballage og 2 andre tips til at få bær til at holde længere

Mad og drikke

26/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

At lære at opbevare mad korrekt i køkkenet er den bedste måde at spare penge på og reducere madspild. Opbevaring af mad som frugt korrekt er desuden også afgørende for at opretholde god hygiejne.

Eksperter advarer mod populære "frugtbadetrends", der involverer rengøring af frugt, inden man spiser det. Ifølge eksperterne fremskynder dette faktisk væksten af mikroorganismer og "får dem til at blive dårlig meget hurtigere".

Amanda Douglas, chef for produktbæredygtighed hos Magnet, udtalte: "Det er relativt ukendt, at du ikke bør vaske din frugt, inden du lægger den i køleskabet. Det øger kun chancen for tidlig forådnelse og fører til unødvendigt madspild. At opbevare nyskyllet frugt i køleskabet giver ekstra fugt, der fremskynder frugtens nedbrydning og forringelse.

Og hun tilføjede: "Det skaber faktisk et ideelt miljø for bakterier at trives i, hvilket i hvert fald ikke forlænger frugtens holdbarhed og sandsynligvis resultere i, at du skal smide det ud. Trangen til at rense frugt er god, men det er bedst at gøre det lige inden du spiser eller tilbereder dem. Dette er klart det bedste for at forlænge din frugts holdbarhed, samtidig med at du sikrer, at den er sikker at spise."

Hvis du absolut skal vaske din frugt, inden du lægger den i køleskabet, skal du blot sørge for at tørre dem grundigt, inden du gør det. Amanda har delt toptips til, hvordan du får jordbær, blåbær og druer til at "holde meget længere".

1. Opbevar i original emballage

Frugtemballage til bær og druer er designet med huller i bunden.

Disse huller tillader overskydende fugt at dræne væk fra frugten og giver ventilation, der forhindrer skimmelvækst.

2. Køb fra bagsiden af ​​hylden

Eksperten forklarede: "Når det kommer til at købe frugt, er den naturlige tendens at tage den første, du ser i supermarkedet. Det er imidlertid en klog idé at vælge varer fra bagsiden af ​​hylden i stedet, da supermarkeder typisk arrangerer produkter med en længere udløbsdato længst væk fra skærmen.

Og hun runder at med sige: "Dette er et simpelt trick, der vil sikre, at du køber produkter, der varer længere."

3. Vælg det rigtige sted i dit køleskab

Frisk frugt som bær opbevares bedst i en nederste skuffe i køleskabet. Dette skyldes, at det er et af de koldeste områder i apparatet, hvilket er ideelt til at bevare friskheden af ​​frugten.

Men som Amanda også bemærkede: "Husk, at ikke alle frugter kræver køling. Nogle frugter som bananer, tomater og meloner skal opbevares ved stuetemperatur, indtil de er modne, og kan derefter opbevares i køleskabet for at forlænge friskheden.

Og hun sluttede af med at sige: "Tjek altid de specifikke opbevaringsanbefalinger for hver type frugt for at sikre, at de forbliver friske og smagfulde så længe som muligt."