3 simple tricks: Sådan holder du osten frisk længere

Mad og drikke

12/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Hvis du opbevarer det korrekt kan de holde op til 6 uger

Mange danskere elsker ost, men det kan være en udfordring at holde den frisk, især når den har en tendens til hurtigt at blive dårlig.

Heldigvis findes der nogle simple og økonomiske metoder, der kan forlænge ostenes holdbarhed med op til seks uger. Her får du nogle af de bedste råd til, hvordan du kan holde din ost frisk længere.

Det skriver Express.

Opbevaring af ost

Ifølge Briony May-Williams, en ekspert i madopbevaring, kan visse hverdagsingredienser spille en nøglerolle i at forlænge ostenes levetid.

1. Opbevaring med hvid eddike

"Hvid eddike er en mild syre, der kan dræbe omkring 82 procent af mugarter," forklarer hun, hvilket gør eddiken til et effektivt middel i kampen mod mug på ost.

Briony anbefaler, at man dypper et stykke køkkenrulle i hvid eddike og placerer det i en lukket pose sammen med osten. "Det påvirker ikke smagen og vil forlænge levetiden på osten med op til seks uger," understreger hun.

2. Sukkerterninger holder osten frisk

En anden metode, som Briony fremhæver, involverer sukkerterninger: "Når du åbner en pakke ost, så overfør den til en tætsluttende madopbevaringsboks og læg to sukkerterninger i boksen."

Sukkerterningerne absorberer overskydende fugtighed og forhindrer osten i at 'svede', hvilket forlænger dens friskhed.

3. Saltlage til fetaosten

For dem, der er særligt glade for fetaost, foreslår Briony en tredje metode. Hun anbefaler, at man opbevarer fetaosten i saltlage: "Bland to teskeer salt med koldt vand, så det opløses helt.

Hæld det over fetaosten i et steriliseret syltetøjsglas, indtil osten er helt dækket." Denne metode kan forlænge fetaostens friskhed med op til tre uger.

Afsluttende råd

Disse enkle opbevaringsmetoder kan hjælpe med at forlænge friskheden og reducere madspild i hjemmet.

Husk altid at teste nye opbevaringsmetoder på en lille mængde ost først for at sikre, at det fungerer efter hensigten i dit specifikke køleskab.

Kilde: Express