Du har måske ikke langt mærke til det, men vi er faktisk ved at være færdige med en speciel uge.
Teknisk set er alle uger vel specielle i en eller anden form, men netop denne uge er national ernæringsuge - og det har fået Centralkøkkenet Skovparken i Nykøbing til at tænke kreativt.
I forbindelse med ugen har man nemlig lanceret en særlig pandekage, der indeholder syv gram protein per pandekage, og de skal hjælpe omkring 700 syge og ældre morsinboer med at få mere appetit og generelt komme til kræfter.
"Det man har behov for, er at spise noget mad, som er til at overskue og som er i den bløde genre. Teoretisk skulle det virke, og det vil vi nu se, om det gør," fortæller diætist ved centralkøkkenet, Mette Pilegaard, til DR.
Hytteost og vanilje
Umiddelbart lyder det måske besynderligt med en pandekage, der består af øg, hytteost, mel, vanilje og sukker, men ikke desto mindre ser det ud til, at de hjælper.
Gitte Kaldal Hansen har døjet med kvalme efter en hel række blodpropper, og hun foræller til DR, at hun har fået appetitten tilbage.
Faktisk i en sådan grad, at hun nu er begyndt at spise ret normalt igen, og hun er ikke i tvivl om, at pandekagerne skal have æren for den udvikling.
Protein er kroppens byggesten
Protein er vigtig gennem hele livet, men det bliver om muligt endnu mere vigtigt med alderen.
Det er nemlig det, vores muskler bruger til at vedligeholde og genopbygge sig selv.
Når vi bliver ældre er der et naturligt svind i muskelmassen, og derfor er det vigtigt at få nok protein for i hvert fald ikke at accellerere den udvikling.