Mange danskere lever med folkesygdomme – en del helt uden at vide det

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Bør du blive undersøgt for sygdomme som knogleskørhed (osteoporose) eller astma? Over 500.000 danskere lever med udiagnosticerede folkesygdomme, som kunne behandles og løfte den ramtes livskvalitet betydeligt.

For eksempel oplever mere end én ud af 10 i deres liv symptomer på astma, og op mod 650.000 danskere lider af osteoporose – langt størstedelen uden selv at vide det. 

Undgå Dr. Google

Hvis du har en mistanke om, at du kunne være ramt af sygdomme som astma, KOL, osteoporose (knogleskørhed), depression, angst og stress og funktionelle lidelser, er det let at ty til Google. Men det er ikke altid den korrekte information du opnår, og disse søgninger kan gøre mere skade end gavn, når du vil tage en snak med lægen.

Men nu er der hjælp at hente for dem, der gerne vil komme forberedt, når de træder ind i lægens venteværelse. 

Ny bogserie gør dig klogere

FADL’s Forlag har udgivet en ny bogserie om folkesygdomme, netop for at gøre den alle klogere på sit eget helbred og tilbyder ekspertviden fra landets professorer og overlæger, der giver deres viden videre. 

Måske ved du allerede, at du har eller har risiko for at få en af disse sygdomme og vil gerne vide mere. Eller du vil som pårørende gerne være klogere på din familie eller venners sygdom. Så kan bøgerne bruges som opslagsværker, der er hurtige og forståelige at orientere sig i. 

Disse bind kan du finde i serien

Bogserien er delt op i flere bind, du kan klikke ind og få flere informationer om titlerne nedenfor.

Hvad er osteoporose

Hvad er angst og stress

Hvad er KOL

Hvad er vedvarende uforklarede fysiske symptomer

Hvad er depression

Hvad er astma