Hvad giver man barnebarnet, som kun ønsker sig penge?

Livet som pensionist

28/4/22 | 04:20

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Har du børnebørn i en alder, hvor de selv skriver ønskelisten, så kender du sikker til problematikken omkring, at de unge kun ønsker sig penge, fordi de enten ikke har tiltro til, at man kan finde ud af at købe præcis det, de vil have, eller fordi de sparer sammen til større gaveønsker.

Da årstiden er inde for konfirmationer, studenterfester og lignende, har vi derfor valgt at lave en inspirationsliste til, hvad en god gave kan indeholde i stedet for penge:

Giv en oplevelse udover det sædvanlige

Når børnebørnene først kommer i teenagealderen, har de ofte deres ugeskema fyldt til renden med fritidsaktiviteter, sociale møder med vennerne eller fritidsjob. Man må vænne sig til, at man ikke står øverst på prioriteringslisten, så hvorfor ikke give barnebarnet en anledning til at tilbringe lidt kvalitetstid sammen? Der findes seje oplevelser i alle prisklasser, så udgangspunktet bør være, hvad du tror netop dit barnebarn vil synes, kunne være sjovt. Skal det være en koncert i Forum? En shoppingtur til London, en tur i Operaen eller en god middag på en god restaurant. Ved at invitere ud på en oplevelse, får I ikke bare nye oplevelser sammen, I får også muligheden for at komme lidt tættere på hinanden og finde ud af, hvad der egentlig foregår i hinandens liv. Det kan danne grundlag for en større samhørighed og en ny måde at connecte på, mens I hygger jer.

Er du helt på bar bund, så spørg dit barnebarns forældre eller dit barnebarns søskende om, hvilken oplevelse, der kunne være et hit.

En gave med afsæt i fritidsinteresser

Nogle gange kan unge mennesker have et tunnelsyn og kun fokusere på de gaver, de bare må eje. De glemmer ofte at tænke over, hvilke andre gaver, de også kunne have brug for. Så hvorfor ikke finde på en brugbar gave, som dit barnebarn ikke selv havde tænkt over?

Dit barnebarn har med garanti nogle fritidsinteresser, som du kan finde inspiration i. Har barnebarnet en interesse for cykling, for fodbold eller håndbold, ridning eller noget andet i den boldgade, vil der løbende være behov for det rigtige udstyr. En cykel er en stor og bekostelig gave, men gaven kunne eventuelt være et par smarte solbriller, cykelshorts, cykelhandsker eller en ny cykelhjelm.

En langtidsholdbar gave

Trends og modediller kommer og går og ofte fylder ting, som er moderne lige nu, en del på ønskelisten hos børnebørnene. Men hvis man ønsker, at gaven skal kunne bruges også om 5 år, så gør du klogt i at finde på en gave, som ikke går af mode med det samme, og som dit barnebarn vil have brug for mange år fremover.

Det kunne være en flot computertaske i læder, som er slidstærk og kan holde i mange år. Det kunne også være en toilettaske eller en brugbar rejsetaske. Kvalitet koster, men samtidig er du også sikker på, at gaven ikke bliver udskiftet som det første.

Det kan også være et smukt klassisk armbånd, øreringe eller et lækkert ur, hvor remmen kan udskiftes, så det passer til moden.