Har du din pension hos PFA? Så kan du godt lade champagnepropperne springe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det må siges at være mere end godkendt!

Er man blandt de 1,3 millioner danskere med pension hos PFA, kan man roligt tage sig et ekstra glas vin til aftensmaden.

Pensionsselskabet har nemlig leveret sit bedste afkast i fem år, med en imponerende vækst på 9,3 procent i første halvdel af 2024.

Det betyder, at en typisk pensionsopsparer har set sin opsparing vokse med hele 93.000 kroner for hver million, der er investeret. Kun én gang siden 2010 har kunderne oplevet et lignende gyldent halvt år, og det var i 2019 med et afkast på 9,6 procent.

Det skriver EuroInvestor.

Investeringsdirektør Kasper A. Lorenzen er mere end tilfreds med resultatet.

"Som pensionsselskab er en af vores absolut vigtigste opgaver at skabe økonomisk tryghed til vores kunder gennem gode langsigtede afkast," udtaler Lorenzen. "Jeg er derfor meget tilfreds med, at PFA igen i 2024 har doseret vores aktierisiko godt og udnyttet den medvind, der har været på finansmarkederne."

Tak, USA

Den amerikanske markedsmedvind har virkelig blæst til PFA's fordel, især med S&P 500-indekset, der har oplevet en stigning på over 20 procent. De store techgiganter i USA har været hoveddrivkraften bag dette imponerende afkast.

Danske aktier har også givet grund til jubel. PFA's portefølje af danske aktier er steget med hele 25 procent siden årsskiftet.

Lorenzen forklarer, at PFA har satset på danske aktier, og at det har givet et stærkt udbytte det første halve år af 2024 - faktisk har de danske aktier, PFA har valgt , givet hele 25 procent i afkast, hvilket er markant bedre end både amerikanske og europæiske aktier.

Samtidig ligger det også langt over C25-indekset, som gik 7,1 procent frem i den samme periode.

Optimismen for resten af året er høj, og Lorenzen udelukker ikke, at pensionsopsparerne kan se frem til endnu flere økonomiske glæder i 2024.