62-årig kvinde afslører: Du kan stadig have det sjovt i sengen i en sen alder

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Kvinden har sammen med sin mand en podcast, hvor de taler om sex senere i livet.

En 62-årig kvinde siger, at du "virkelig kan nyde" sex senere i livet og siger, at intimitet i 40'erne var den "bedste tid".

Det skriver Walesonline

Suzanne Noble, 62, hævder, at hendes 40'ere var den tid, hvor hun havde det "sjovst" med at eksperimentere i soveværelset - og hævdede, at hun var "liderlig hele tiden".

Sangerinden Christina Aguilera, 42, talte for nylig om, hvordan hendes orgasmer har ændret sig i hendes 40'ere, og hvordan hun nu prioriterer sit sexliv.

Siden hun gik gennem overgangsalderen, var Suzanne nødt til at "genoptage" sex og få sit "sexede jeg tilbage".

Hun sluttede sig til dating-apps i 2018 og mødte sin nu-partner, Peter Marriot, 62, en medvært for deres podcast, i februar 2022 på Facebook.

Parret taler åbent om sex senere i livet og har et åbent forhold - hvor de opfører sig som "venner med fordele".

De deler nu deres tanker om deres podcast 'Sexråd til seniorer'.

40'erne var den vildeste tid

Suzanne fra Kilburn, North London, sagde: "Jeg er heldig, jeg har en libido. Jeg nyder stadig virkelig sex. Du kan møde nogen i alle aldre. Jeg har lært, hvor mange mænd i 30'erne ønsker at være sammen med en 60-årig kvinde. For mig var mine 40'ere klart den bedste tid. Jeg var skilt og single. Jeg havde det enormt sjovt. Min libido var gennem taget. Jeg var liderlig hele tiden. Som 50-årig var det sjove slut. I mine 60'ere er det et sted midt imellem der. Jeg er ikke i alarmberedskab længere, men jeg er nu i stand til at have den oplevelse bag mig."

Suzanne sagde, at hendes 40'ere var den tid, hun havde det "sjovst" i sit sexliv.

"Jeg var i altid klar til at have sex," fortæller hun.

Hun havde ofte sex dagligt eller ugentligt, men tingene ændrede sig, da hun gik gennem overgangsalderen som 50-årig. 

"Jeg skulle ud med en meget yngre mand. Han var 33, jeg var 50. På det tidspunkt følte jeg mig stadig sexet. Efterhånden som vores forhold skred frem, begyndte jeg at gå gennem overgangsalderen. Jeg fik hedeture. Min libido var ikke hvad den havde været. Jeg sagde til ham - 'Jeg synes ikke, det er rimeligt at udsætte dig for det her.'"

Jeg nyder stadig sex

I de næste par år "sørgede" Suzanne over tabet af sit gamle jeg.

"Jeg savnede den sexede mig. Jeg savnede at have sex. Jeg var den person, der plejede at gå ind i et rum og følte mig bemærket, attraktiv for folk. Nogle mennesker elsker at føle sig usynlige og elsker ikke at have opmærksomheden. Sådan har jeg det ikke."

Suzanne downloadede Tinder i 2018 og mødte sin nu afdøde partner, Bob, 64, og begyndte at føle sig sexet igen.

"Vi gik igennem pandemien sammen. Jeg fik mit sexede jeg tilbage og forlovede mig igen med sex. Han døde desværre."

Efter at være gået fra hinanden i november 2021 mistede Suzanne Bob til tarmkræft i juni 2022. Hun lagde et opslag på Facebook på Valentinsdag 2022 for at sige, at hun var single.

Peter - som tidligere havde chattet med Suzanne på Facebook - spurgte hende om en date, og så gik det slag i slag derfra.

"Vi begyndte at sove sammen - have det sjovt. Vi talte om at have et åbent forhold. Vi talte åbent om sex senere i livet. Jeg ved, hvordan jeg kan lide det og ikke kan lide det. Som en ældre kvinde er der nogle ting der ændre sig. Jeg er virkelig tryg ved at bruge smøremidler. Der er ikke noget galt i at have brug for hjælp. Det er vigtigt at kommunikere."

Åben kommunikation

Suzanne nyder sex tre gange om måneden, men er ikke så "skør", som hun var i 40'erne.

"Tre gange om måneden er godt. Nogle gange er det ugentligt eller hver anden uge. Det er ikke så orgasmisk som i mine 40'ere, men jeg er ikke så generet af det," fortæller Suzanne og fortsætter:

"Jeg er mere vanilje, end jeg plejede at være. Jeg har ikke lyst til at lave nogle af de skøre ting, jeg lavede. Jeg har ikke entusiasme for det. Jeg ved, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide."

Parret er vært for en podcast sammen - og deler deres synspunkter og tips om intimitet senere i livet.

Selvom Suzanne stadig nyder sex, erkender hun, at det ikke er det samme for alle.

"For mænd er sex stadig en vigtig del af deres liv. For mange ældre kvinder er sex ikke så stor en prioritet. De leder efter forskellige ting i et forhold.”

Suzanne håber at fortælle ældre mennesker, at der ikke er nogen tidsbegrænsning for kærlighed og sex og bryde tabuet omkring at tale om intimitet. Hun sagde: "Hvis du vil møde nogen, er der ingen tidsbegrænsning. Hvis vi ikke kan tale om det nu, hvornår kan vi så."