Vandekspert: Du drikker dit vand HELT forkert

Forbrug

09/5/23 | 07:30

Foto: TikTok @getwholethy
Foto: TikTok @getwholethy

Skrevet af Emil B.

Lige nu er folk ved at indse, at de drikker vand forkert, efter en livsstilsinfluencer ved navn Isabella hævdede, at hun først fik løst sine fordøjelsesproblemer, da hun begyndte at drikke varmt vand.

Vandråd

I videoen, der allerede har fået mere end 7.000 likes, forklarer hun: "Hvis du er en kvinde, der gerne vil se og føle dig bedst muligt, skal du stoppe med at drikke vand forkert. Jeg er helt og aldeles seriøs."

"De sidste 10 år har jeg brugt på at helbrede min tarm ved min hormonelle ubalance – jeg har virkelig gjort alt," fortsætter hun og tilføjer: "Jeg har set enhver læge og holistisk behandler, du kan komme i tanke om."

"men da jeg stoppede med at gøre disse to ting og begyndte at drikke vand på den rigtige måde, tog min forvandling virkelig fart."

Hun fortsætter med at sige, at hun havde set information om både ayurvedisk og kinesisk medicin, der hævder koldt vand forringer fordøjelsen.

Læring fra Kina

Hun begynder derefter at fortælle mere, om det hun havde lært ved den kinesiske medicin, da det her mener: "at koldt vand har en negativ indvirkning på milten og maven, og en svækket milt fører til fejloptagelse af næringsstoffer, dårlig fordøjelse, risiko for infektioner og sygdom og masser af andet uheldige bivirkninger."

I stedet mener hun, at vi skal så på kinesisk medicin, da "de lærer, at maven har brug for varm stuetemperatur eller varmt vand for at fungere korrekt. I Ayurveda anbefaler de kun varmt eller stuetemperatur. Koldt vand, især vand med is, anbefales aldrig."

Hun beretter derefter, hvordan hendes eget skifte gjorde hendes fordøjelse markant anderledes: "Jeg plejede at bo i Australien, og jeg drak en masse koldt vand. Det var virkelig varmt. Det var super forfriskende at få en iskold drink eller en iskold cocktail. Men da jeg stoppede med at drikke kolde drikke og skiftede til varmt eller stuetemperatur vand, sværger jeg, at min fordøjelse blev virkelig meget bedre."