Slut med stædigt toiletkalk: Dette er ekspertens lette metode

Forbrug

02/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Toiletkalk er en udfordring, som mange døjer med. Det kommer, fordi hårdt vand fordamper og efterlader rester af calcium og magnesium. Fru Hinch har en kæmpe fangruppe, og de stimler sammen med deres helt enkle løsning til fjernelse af det.

De meget forskellige svar på Facebook

Rengørings- og livsstilsinfluenseren ved navn Sophie Hinchliffe har mere end 4,7 millioner følgere på Instagram – og lige så mange på Facebook.

For nylig spurgte en fan hende på Facebook, da hun havde en udfordring med et ulækkert toilet fyldt med toiletkalk: "Et familiemedlem døde for nylig, og jeg har renset hendes hus, før det bliver solgt. Jeg kan simpelthen ikke fjerne det her kalk fra toilettet. Jeg har prøvet Kilrock, Harpic sort, hvid eddike blandet med bicarbonat af sodavand, WD40 og skrabe med kobbermønter. Har du nogen ideer?"

Det mest foreslåede hack var at bruge hvid eddike og toiletrulle eller vat: "Jeg påfører den hvide eddike på toiletpapir og klæber det til de lodrette overflader. Spray derefter igen med hvid eddike for at holde det vedhæftet, indtil al kalk er fjernet."

En anden bruger delte også sit besyv med: "Tøm vandet og kom hvid eddike i. Brug bomuldsstrimler, læg dem i blød i hvid eddike og læg dem rundt om, hvor det er rigtig slemt natten over. Du bliver chokeret over forskellen."

En tredje bruger, Teengilbs Teengilbs, skrev: "Spray med hvid eddikepakke med toiletrulle og spray igen og gennemblød alt papiret. Lad det sidde i omkring 12 timer, og det vil virkelig bare skylle væk."

Andre forslag fra Mrs Hinch-fans omfattede brug af sandpapir, HG kalkfjerner, cola, citronsyre og Black Harpic. En bruger, George Saunders, sagde: "Jeg kiggede lige på min. Det er ikke så slemt, men jeg fik noget fint sandpapir og gned det med det efterfulgt af en Brillo-pude til at fjerne små bidder. Vask det godt og derefter brug polish og poler det ugentligt, så det ikke bygger sig op igen."