3 gode grunde til, du skal overveje at skifte til lejebolig, når du bliver pensionist

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Foretrækker du at bo til leje eller at eje?

Når livet skifter hurtigt, giver det mening at have boliger, der kan tilpasse sig. Mange ser nedskaleringen i pensionisttilværelsen som et af disse tidspunkter.

Men i stedet for at gå ud og købe en ny bolig, der passer bedre til dine eller jeres behov, så slå lige koldt vand i blodet - for det kan faktisk være en god idé at overveje en lejebolig i stedet for at bo i noget, man ejer.

Netmediet Kiplinger har samlet en række gode grunde til, at du skal overveje at bo til leje, når du forlader arbejdsmarkedet.

Du kan nemt ombestemme dig

En Google-søgning på "bedste kvarterer i (indsæt sted) for pensionister" er sandsynligvis ikke tilstrækkelig, når du flytter til et nyt sted.

Nogle elsker måske gåafstanden i et kvarter. Andre er måske vilde med privatlivet. Hvad man ønsker at få ud af sin pensionisttilværelse varierer.

Men når du ikke længere skal op og på arbejde, bør du tænke grundigt over, hvad der er vigtigt for netop dig, når du fremover kan bruge al den tid derhjemme, du ønsker.

Ved at bo til leje er du ikke bundet af at skulle sælge dit hus, hvis kvarteret alligevel ikke var helt så godt, som du troede. Det giver dig større fleksibilitet og frihed.

Dine omkostninger er mere forudsigelige

Når du ejer en bolig, er det dig (og kun dig!), der er ansvarlig for al vedligeholdelse osv..

Hvis du vælger at bo til leje, er der i stedet rigtig mange ting, som din udlejer er ansvarlig for.

På den måde kan du for eksempel undgå risikoen for en pludselig ekstraregning, fordi vaskemaskinen eller komfuret går i stykker og skal skiftes ud eller repareres.

Bagsiden af dette punkt er dog, at du ikke har frie muligheder, når det kommer til at forny dit hjem.

Dine børn vil ikke skændes (så meget)

Når det kommer til delingen af et bo, er der en ting, man kan være sikker på: Det kan hurtigt ende i konflikter, hvis der er flere, der skal blive enige.

Det gælder for eksempel, hvis du efterlader dig en bolig som skal sælges - for hvem af børnene skal tage sig hvilke vedligeholdelsesopgaver? Og hvem skal tage sig af hele processen med boligsalget? Og kan man blive enige om, om man vil gå med til et tilbud under udbudsprisen?

Alle disse potentielle konflikter bliver fjernet, hvis du eller I bor til leje, for så er der ikke så meget at rafle om.