2 særlige pensioner skulle skiftes ud - nu bliver de bevaret

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Forening jubler over udsigten til, at regeringens projekt ikke bliver til noget alligevel.

”Det er en kæmpe sejr – og den eneste rigtige beslutning – at regeringens planer om at afskaffe seniorpensionen nu tages af bordet,” fastslår Sune Friis Krarup, leder af Politik og Viden i Gigtforeningen, efter det i dag er kommet frem, at regeringen dropper en afskaffelse af seniorpensionen. 

Foreningen mener, ordningen kommer de mest nedslidte danskere til gavn.

”Hele 48 procent af dem, der har fået tilkendt seniorpension lider af gigtsygdomme. Det er først og fremmest en virkelig god nyhed for dem. Med afskaffelsen af seniorpensionen stod de til at hutle sig gennem yderligere tre års arbejdsliv. På smertestillende medicin, sygemeldinger – eller som klienter i kommunen i udsigtsløse ressourceforløb og arbejdsprøvninger. I dag kan de kan trække vejret lettere.”

Sidste udvej

Sune Friis Krarup understreger, at langt de fleste gigtpatienter ønsker at være på arbejdsmarkedet så længe, det kan lade sig gøre. Derfor er seniorpensionen sidste udvej.  

”Seniorpensionen har i de første år af sin levetid været en kæmpe succes. Den hjælper – på et lægefagligt grundlag – reelt nedslidte medborgere til en værdig tilbagetrækning,” siger han.

Og det er også samfundsmæssigt sund fornuft, mener Gigtforeningen.

”Seniorpensionen koster ikke en formue, og den dræner heller ikke arbejdsmarkedet for arbejdskraft. For mere end 19 ud af 20 af borgerne kommer allerede fra anden offentlig forsørgelse. 4 procent går fra job til seniorpension. De er slidt op,” siger Sune Friis Krarup.