Endnu en løgn? Internettet gør grin med Trumps angivne højde og vægt

Kendte

28/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Ikke kun det barske politifoto af Donald Trump, men også vægten og højden på den tidligere præsident, skaber lige nu masser af spekulationer

Under sin anholdelse i torsdags angav Trump, at han var 1,90 meter høj og vejede 97,5 kilogram.

Allerede i april angav den tidligere USA-præsident under en appeldom, at han vejede lige under 110 kilogram, som nyhedsportalen Insider rapporterede. Har al den stress altså fået ham til at tabe sig godt 10 kilo, eller bluffede Trump lidt her?

Selvom fængselsbetjentene i Fulton County-fængslet sandsynligvis ikke dykkede nærmere ned i oplysningerne, er de fleste mennesker skeptiske i betragtning af de offentliggjorte tal og Trumps statur.

På TikTok sammenlignede utallige mænd med lignende højde og samme vægt deres udseende med den tidligere præsidents, og det står klart: Et eller andet sted stemmer tallene ikke overens.

Michael fra Georgia er betydeligt mindre end Trump: 1,80 meter og knap 98 kilogram.

Alex er lige så høj og tung som Trump. Hvem af de to mon bluffer? Artikler fortsætter under videoen.

Sammenligner sig selv med professionelle idrætsudøvere.

Trump hævdede at have samme kropsbygning som Kenny Pickett (25, 1,90 meter høj, vejer 100 kilogram), quarterback for Pittsburgh Steelers, eller Derek Carr (32, 1,91 meter høj, vejer 99 kilogram), quarterback for New Orleans Saints i amerikansk fodbold.

Dog er den 77-årige langt fra at ligne en professionel idrætsudøver.

Men selv i sammenligning med almindelige mænd i hans vægt- og højdeklasse klarer Trump sig ikke alt for godt.

I øjeblikket kan der findes utallige videoer på TikTok med hashtagget "215Pounds" (omregnet knap 98 kilogram), der henviser til Trumps uærlige vægtoplysning.

"Min ven følte sig dårlig, fordi han er 1,60 meter høj og vejer mere end Donald Trump... godt at vide, at det sandsynligvis ikke passer," kommenterede en bruger.

En anden gjorde det klart: "Vi gør ikke nar af Donald Trump, fordi han er overvægtig, vi gør nar af Donald Trump, fordi han er indbildsk."

Hvad tror du? Har Trump fortalt sandheden omkring sin højde og vægt, eller skal tallene lægges til den efterhånden imponerende store bunke af løgne og halve sandheder, den tidligere præsident er kommet med?