Svindlede for 831 millioner - her er Stein Bagger i dag

Kendte

07/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

200 millioner kroner blev aldrig fundet.

I årene op til finanskrisen var der særligt et navn fra dansk erhvervsliv, som stort set alle danskere kom til at kende - men bestemt ikke for noget positivt.

I 2009 blev Stein Bagger nemlig idømt syv års fængsel for at have svindlet og bedraget for samlet 831 millioner kroner - hvoraf de 200 millioner kroner aldrig blev fundet.

Bagger erkendte da også, at han var skyldig i anklagerne, og efter fem år blev han prøveløsladt for god opførsel.

Men hvad er der egentlig blevet af den skandaleramte IT Factory-direktør?

Har skiftet navn

SE og HØR har været i kontakt med den bedrageridømte erhvervsmand, som nu har skiftet navn. Ifølge CPR-registeret hedder han nu Sten Hansen og bor i Frederiksværk, men han har også gjort brug af dæknavne som Sten Berggren, Sten Stocazi og Sten Patrick.

Dem har han blandt andet brugt, når han har forsøgt at skabe sig en ny tilværelse, for eksempel som skater-konsulent inden for løbehjulssporten, som hans kærestes søn dyrker.

Siden sin prøveløsladedelse i 2014 har Sten Hansen nemlig dannat par med den tre år yngre Walentina (Hansen er 56 år i dag), men parret er ikke blevet gift.

Da SE og HØR får kontakt til Sten Hansen befinder den tidligere straffefange sig i Spanien, hvor han nyder en solferie med Walentina. Det er ikke fremmede himmelstrøg for den tidligere direktør, der har en fortid som Spies-guide på Mallorca og de Kanariske Øer - ligesom Hansens storebror også driver et bjerghotel i midten af Spanien.

Kostede kendisser kassen

Op til, at nogle skarpe journalister fandt ud af, at daværende Stein Bagger løj om for eksempel universitetsuddannelser indenfor økonomi, inernational business og regnskab, skortede det ikke på luksustilværelsen for IT-Factory-direktøren.

Han boede i en 162 kvm stor lejlighed med udsigt over Øresund, ligesom han kunne transportere sig selv og sin daværende kone i både en Porsche og en Ferrari alt efter dagens humør.

I havnen lå der en 24 meter lang lystyacht, som han kunne bruge til at sejle til Sydfrankrig, hvor han også havde anskaffet sig en villa.

I kraft af sin, tilsyneladende, store succes som forretningsmand, udviklede Stein Bagger også et stort netværk af kendisser. Blandt andet blev den tidligere cykelrytter Jens Veggerby tvunger til at måtte lukke sin kunstgalleri, da korthuset ramlede, ligesom han også blev idømt en bøde på 483.000 kroner for at have hjulpet Bagger med at smugle to millioner kroner fra Monaco til Danmark.

Blandt de kendte danskere, der for alvor tabte på et af danmarkshistoriens største svindelnumre, kan også nævnes komikeren Finn Nørbygaard. Han mistede, efter eget udsagn, næsten hele sin formue, der på det tidspunkt talte intet mindre end knap 500 millioner kroner.