Spillede på træningsbanen - så dukkede kronprinsen pludselig op

Kendte

11/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det har nok givet et ekstra skud motivationen inden selve kampen!

Forestil dig, at du spiller tennis på højt plan. Du skal snart ind til en af de største kampe i din karriere, men inden da, er du lige et smut forbi træningsbanen for at øve nogle ting og få styr på strategien.

Pludselig bliver du afbrudt. Det kan nok være irriterende for de fleste professionelle sportsfolk, der er ved at gøre klar til en stor kamp, men afbrydelsen på Holger Runes træningsbane mandag var nok en af den slags, man ikke har noget imod.

Det var nemlig ingen ringere en Danmarks kronsprins Frederik, der havde taget et smut til England for at støtte den danske tennisstjerne, inden hans kamp i fjerde runde ved Wimbledon-turneringen.

Var også på tilskuerpladserne

Under Runes kamp mod bulgarske Grigor Dimitrov var den danske tronarving også at finde, helt præcist i Holger Runes boks på lægterne, hvor det ellers kun er Runes hold, der har pladser.

Om det gav Holger Rune lidt ekstra inde på banen er selvfølgelig usikkert, men faktum efter kampen er i hvert fald, at Rune vandt 3-1 i sæt, og den danske tennisspiller var glad for den royale opbakning.

Jeg har lige været oppe at snakke med ham, og han nød det meget. Han var glad for at se kampen, siger Holger Rune, der kalder kronprinsen "super, super sød" umiddelbart efter kampen.

Mor havde en finger med i spillet

Kongehuset har til Ekstra Bladet oplyst, at besøget foregik i privat regi, og til samme medie fortæller Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, at det var hende, der sørgede for det royale besøg på træningsbanen.

Runes hold vidste nemlig godt, at kronprisen ville lægge turen forbi Wimbledon-anlægget, og så tog mor Rune lige fat i turneringsdirektøren for at sørge for, at kronprinsen også kunne få adgang til træningsbanen. Ellers ville han højst sandsynligt være blevet stoppet af sikkerhedsvagterne.

Holger Rune vandt kampen i fjerde runde 3-6, 7-6, 7-6, 6-3 over bulgareren, der ellers var bookmakernes favorit før opgøret.

I kvartfinalen, som spilles onsdag, tørner Rune sammen med verdensetteren Carlos Alcaraz.

Holger Rune er som den første danske mand siden Kurt Nielsen i 1958 klar til Wimbledons kvartfinaler i herresingle.