Ud over at gø og logre gør din hund dette, når den er glad for at se dig

Kæledyr

18/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Vi kan vise gensynsglæde på mange måder, når vi mennesker ser nogen, vi har savnet. Det kan din hund faktisk også! Ud over at logre og gø kan den noget, du aldrig ville gætte på.

Det kan være svært at undvære sin bedste firbenede ven - men det er ikke kun dig, der savner og kan blive ekstra glad ved gensyn! For forskning har vist noget helt vildt om vores trofaste, logrende venner.

Hvis du har været på arbejde, i skole eller væk fra din firbenede bedste ven længe, kan du helt sikkert skrive under på, at din hund bliver glad. Os med hunde bliver mødt af logrende hale og overøst med potekram og en pelset skygge, der følger os over alt.

Vovser med våde øjne

Men hvor glad bliver en hund egentlig, når dens ejer kommer hjem igen? Det har et japansk forskerhold forsøgt at finde svaret på ved at undersøge, om hunde får mere våde øjne end normalt, når de genforenes med deres ejer.

For at udføre undersøgelsen brugte forskerne en test, der kaldes Schirmers tåretest. I den test sættes der papir under hundens øjne, så det er muligt at måle, hvor mange tårer forsøgets 18 hunde producerede, både under normale forhold og når hunden hilste på sin ejer efter at have været adskilt. Det gjorde de ikke, hvis de i stedet blev mødt af en fremmed - derfor er det ren kærlighed, når du igen kommer hjem til din hund.

Fire poter, pels og ren kærlighed

Hvis du nogensinde har tænkt over, om det virkelig kan passe, at din elskede vovse græder af glæde, når den ser dig, har du helt ret. For forsøget viste nemlig at hundene i gennemsnit producerede 10 procent flere tårer, når de blev genforenet med deres ejere.

Vi har alle sammen hørt før, at hunden er menneskets bedste ven, men nu, hvor vi ved, at de endda også kan græde af glæde, kan det næsten ikke blive mere sødt. Husk det, næste gang du bliver mødt at din trofaste firbenede ven, at det ikke kun er dig, der skal have tørret øjnene på grund af gensynsglæde, det kan også din vovse have brug for.