Kvinde ville bare tilberede æg: Få sekunder senere steger hun sin nymfeparakit

Kæledyr

19/08/2023

Foto: TikTok
Foto: TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Aniyah og hendes nymfeparakit "Ka$h" er uadskillelige. Uanset hvor amerikaneren går hen, følges hun af sin flyvende ven. Men amerikanerens forsøg på at stege et æg fik pludselig konsekvenser.

En fugleejer fra New Orleans filmede sig selv, mens hun var i færd med at tilberede et æg. I klippet, der oprindeligt skulle have været instruktionsvideo, ser man Aniyah stå ved komfuret, hvor en pande var ved at varme op.

Oven på hovedet, havde hun sit kæledyr "Ka$h". Har har før taget plads på toppen af sin ejers hoved, og derfra betragtede han, hvad der skete i køkkenet.

Kort tid efter slår den den unge kvinde ægget ud i panden og begynder at klappe i hænderne af glæde. Og så sker det:

Tilsyneladende forskrækket over de høje lyde flyver papegøjen pludselig fra hovedet og direkte mod panden, hvor ægget var blevet slået ud. Og præcis der landede "Ka$h"!

Først skreg Aniyah, så skreg fuglen: Mens den unge kvinde sandsynligvis gennemlevede sit livs chok, syntes dyret at være i panisk angst.

Instinktivt vippede Aniyah til sidst panden til siden og fik efter tilsyneladende endeløse sekunder endelig sin flyvende roomie ud af den varme pande.

Efter ulykken i køkkenet synes dyret heldigvis at have undgået alvorlige skader. Bortset fra rester af æg i halefjerene havde fuglen kun fået lette forbrændinger på fødderne, som dens ejer behandlede med vaseline. Det kan man se på efterfølgende videoer på TikTok.

Aniyah burde dog have forventet kritik, da hun offentliggjorde den katastrofale video på TikTok.

Nogle få finder episoden morsom, og nogle udtrykker bekymring for dyrets tilstand. Men amerikaneren blev oversvømmet af en bølge af had og forargelse.

Kort efter meldte hun tilbage på platformen med en undskyldning: "At lave mad med Ka$h (min nymfeparakit) på mit hoved over en komfur (og bruge forskellige giftstoffer i nærheden) var en uforsvarlig beslutning," skriver hun på TikTok. Derudover takkede hun alle de mennesker, der havde "talt respektfuldt om situationen" til hende.

"Vær venlig ikke at efterlade unødig had i mine kommentarer," beder hun. Man bør i stedet tilbyde hende løsninger, "sådan at disse situationer kan undgås."

Hendes video er blevet set mere end 30 millioner gange på TikTok.