Hvordan ville din kat reagere? Fantastisk video viser kats hævn over tøjdyr

Kæledyr

23/02/2024

Foto: Screenshot, @abrameng / TikTok
Foto: Screenshot, @abrameng / TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Der er intet så farligt som en jaloux kat ...

Jalousi er en ubehagelig følelse, men vi oplever den alle i løbet af livet - nogle mere end andre.

Men nu kommer så et af de store spørgsmål: Er der andre arter end os mennesker, der er i stand til rent faktisk at føle jalousi?

Det kommer uden tvivl an på, hvilken art der er tale om, men hvis man skal tro en video, som lige nu går sin sejrsgang på internettet, er katte i hvert fald en af de arter, der kan føle det.

Klapper den falske kat

I videoen, der nu er blevet set 10,5 millioner gange ses katten Kurts ejer, Abram Engle, kærligt nusse en tøjkat. Imens ligger det rigtige kæledyr lige ved siden af.

Kurt virker en smule forfærdet, når han observerer forestillingen fra den tyveårige ejer, men forbliver rolig - i hvert fald, til der ikke er nogen vidner til stede ...

Kort efter at "forræderen" er gået, uden at give udtryk for at bemærke Kurt vel at bemærke, giver katten nemlig frit løb for sin vrede.

Se bare i videoen herunder, hvordan den sagesløse tøjkat bliver straffet for, uforvarende, at være en del af det lille eksperiement - for det er netop det, der er tale om.

Artiklen fortsætter under videoen.

Internettet elsker det

Den hemmeligt optagede scene, som Engle bevidst iscenesatte for at teste, hvordan Kurt ville reagere, har fået TikTok-publikummet til at grine tårerne frem.

Udover omkring en million likes har det virale hit allerede fået tusindvis af kommentarer. Naturligvis er der masser af emojis i kommentarfeltet, der græder af glæde/latter.

Men så vender vi tilbage til det spørgsmål, vi stillede i starten af artiklen: Er der virkelig sådan noget som jalousi hos katte?

Ifølge det amerikanske kæledyrsrådgivningsside PetMD kan katte faktisk blive jaloux.

Mulige udløsere kan blandt andet være nye kæledyr eller mennesker. Disse kan skabe en del stress hos huskatte, hvilket kan resultere i en sådan aggressiv adfærd, som pelsklumpenviser i videoen.

I tilfældet med katten Kurt ser det tilsyneladende ud til, at der slet ikke behøver at være et rigtigt levende væsen til stede for at fremkalde jalousi.