Hundeejer fik forkert hund med hjem - opdagede det ikke selv

Kæledyr

10/6/23 | 10:21

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En hunds tur til friøsren endte med at føre til en større virak i noget, der mindede om en hundeudgave af børnefilmen Forældrefælden

En kvinde tilbragte fire måneder med en fremmeds hund efter at have hentet den forkerte hund hos plejesalonen. Ejeren forklarede til Mirror, hvordan hun tog sin hund, en schæferhund på tværs af Newfoundland, til groomerne for en trimning forud for sommermånederne og hentede hende som normalt bagefter.

Men inden hun overhovedet gik ud af døren, begyndte kvinden at stille spørgsmålstegn ved sin hunds opførsel og sagde, at hun opførte sig anderledes end sit normale glade jeg. Hun mente dog, at hunden Emma var i et stressende miljø og troede, at hun ville vende tilbage til 'normalen' efter at have slappet af derhjemme.

Mærkelig opførsel

På Reddit sagde kvinden: "Da vi fik hende tilbage fra hendes hårsalon, begyndte hun at opføre sig meget mærkeligt. Fysisk var hun identisk, men mentalt var hun der ikke. Hun begyndte at blive mere aggressiv. Hun bed mig i hånden, da jeg ville give hende madrester eller ville have min opmærksomhed, ignorere folk, som hun kendte og var bekendt med.

"Denne hund knyttede sig til mig og ignorerede min far, bror og naboer, og hun ændrede hele sin rutine med familien."

"Min hund Emma var tæt knyttet til min far, hun fulgte ham hele dagen og ville endda give udtryk for angst, når han ville være væk i lange perioder," tilføjede hun.

"Det er sådan, at min far midlertidigt måtte bo på den modsatte side af staten for at arbejde.

"Og denne hund, som vi havde fået tilbage fra salonen, udtrykte alle min hund Emmas symptomer for angst for at være væk fra min far - eller det troede vi."

Afgørende opkald

Men efter fire måneders pasning af hunden modtog kvindens mor et uventet telefonopkald fra trimmeren, som forklarede, hvordan der havde været en forfærdelig misforsteålse.

Hun sagde: "I fire måneder har jeg passet og elsket denne hund, jeg kaldte Emma, som lignede min hund, men på en eller anden måde var anderledes end den Emma, jeg kendte engang.

"Min mor kom med en direkte kommentar om, hvordan Emma havde opført sig nærmest traumatiseret, siden vi fik hende tilbage.

"Min mor blev ringet op af frisøren. Opkaldet bestod i, at hun bad min mor om at tage Emma med til et møde i hendes butik med det samme, fordi en anden hundeejer stillede hende det samme spørgsmål [om deres hunds nylige usædvanlige opførsel] forleden dag.

"Hunden, som jeg havde passet, hed Bjørn og tilhørte et par næsten ældre psykopater. Deres hund og min hund er næsten identiske tvillingesøster fra samme kuld."

En lille bestikkelse

Selvom hun nu har fået sin hund tilbage, har kvinden kæmpet for at komme overens med, hvad der skete - og har stillet spørgsmålstegn ved, hvordan sammenblandingen vil påvirke hundene på længere sigt.

Frisøren, som ikke kunne være mere undskyldende over situationen, afleverede gavekurve med en seddel, der igen forklarede, hvor ked af det hun var, at dette skete.

"Jeg har fået min hund tilbage nu, og det er virkelig svært at beskrive denne bizarre følelse af hele situationen. Jeg er på en måde rystet over det," tilføjede hun.

"Den nuværende ejer af hundefrisørerne, hvor hele denne situation startede, kiggede forbi med et "Jeg er meget ked af, at dette skete"-gavekurv, sammen med en seddel, der var et hundrede pund gavekort, hundegodbidder til Emma, en ny krave til Emma, og nogle forskellige snacks til min familie.

"Alt i alt var det en fin gestus, men den kommer for sent og føles fuldstændig som en lille bestikkelse."