Da hundens ejer døde, løb den hjemmefra gang på gang: Grunden får dig til at græde

Kæledyr

09/03/2023

Foto: Ali Ilhan, Facebook
Foto: Ali Ilhan, Facebook

Skrevet af Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at hunde er loyale overfor deres ejere. Der er dog stadig store forskelle på, hvor loyal en hund er. Denne historie handler om en hund, som tog loyaliteten længere end nogen troede muligt.

Da den 79-årige Mehmet Ilhan døde på et hospital i byen Bursa i Tyrkiet, så efterlod han ikke kun en familien i sorg. Han efterlod ligeledes hans bedste ven gennem mange år, hunden Cesur.

Deres stærke bånd, var blevet bygget gennem en årrække, hvor Mehmet langsomt blev dårligere gående og mobiliteten begrænsede ham til at blive hjemme og tilbringe næsten alle sine dage sammen med sin hund.

Da Mehmet blev bragt til hospitalet i de sidste dage af sit liv, tog den lille hund det ikke særligt godt. Den var tydelig trist og risikoen for at miste sin ejer og sin bedste ven.

Efter Mehmet Ilhans død blev den lille hund adopteret af Mehmets søn, der godt kunne mærke, at farens død også tyngede den lille firbenede ven.

Under begravelsen veg Cesur ikke fra kisten et øjeblik. Den lille hund viste sin respekt under begravelsen, den sad tæt på kisten med hovedet bøjet. Den adfærd, Cesur udviste, kunne næsten ikke skelnes fra de andre sørgende ved begravelsen.

Sådan sad Cesur under begravelsen. Foto: Ali Ilhan, Facebook

Mehmets søn Ali fortalte, at Cesur løb væk fra huset de efterfølgende dage. Nysgerrigheden tog derefter overhånd, og Ali tog afsted for at opspore ham.

Kirkegården ligger ikke langt fra hans hus, og det lokale personale bekræftede, at den første, de ser om morgenen, er Cesur, der løber hen til sin tidligere ejers grav.

"I dag besøger han graven hver dag, fordi han ikke kan vænne sig til min fars fravær," fortalte sønnen Ali til The Sun.