TikTok har igen præsenteret os for et helt nyt fænomen. Nemlig at koge sine træskeer.
Og ja, du læste rigtigt: Folk har droppet pasta og koger nu deres træskeer i stedet.
Okay, de koger dem måske ikke sammen med en dejlig hjemmelavet pesto i et forsøg på en ny sundheds-dille, men de koger dem ikke desto mindre, og resultaterne er... ret specielle.
Det hele startede tilbage i slutningen af februar, da TikTok-brugeren @lulaboojenkins postede en video, som reaktion på, at brugeren @kimmyskreations kogte en masse af hendes træskeer. @lulaboojenkins' video har flere millioner visninger, og når du ser den, forstår du hvorfor.
Renser træet i dybden
Åbenbart, når du koger dine træskeer, kommer alle olier og rester fra de dejlige karryretter, pastaretter og bagværk lige ud af skeen - og ned i gryden, hvilket efterlader et brunligt vand i gryden, og træskeer som nu er helt rene.
Mens nogle mennesker på TikTok har benyttet sig af det smarte trick og "renset" deres skeer på denne måde, har andre sørget over tabet af "generationers smag" fra skeerne og argumenteret for, at det får deres mad til at smage bedre, ligesom når du bruger en støbejernspande.
Andre brugere påpegede, at uden den beskyttende belægning, som de madlavningsolier vi bruger, giver på skeerne, vil skeerne udtørre og revne.
Selvom det ser ekstremt tilfredsstillende ud, når flere års madlavning siver ud af skeen, kan kogning af dine træskeer være et rengøringshack som gør mere skade end gavn. Der er noget rart ved at se på de gamle skeer og vide, at de har skabt masser af dejlige måltider. Og måske har du endda arvet en ske eller to fra dine forældre?
Og var der overhovedet nogen, som kogte sine skeer før de så hacket på TikTok? Sikkert ikke!