Undgå kemi: Her er rengøringsekspertens hjemmelavede løsning på vinduespudsning

Hus og have

23/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria F.

Vinduerne skal jo rengøres, så man kan lige så godt gøre det så billigt og effektivt som muligt!

Kender du det at pudse og polere på dine vinduer med alverdens dyre rengøringsmidler for alligevel at se de der irriterende striber, så snart en solstråle rammer dem?

Vinduer bliver hurtigt snavsede, så det er vigtigt at rengøre dem regelmæssigt. Rene vinduer forbedrer dit hjems æstetik og lader naturligt lys strømme ind i din bolig.

Selvom du måske gør et godt stykke arbejde med at rengøre dine vinduer, kan du forbedre dine metoder. Uanset hvor effektiv eller grundig du er, kan glasvinduer stadig få striber og udtværinger. 

Heldigvis har rengøringsekspert Maxine Dwyer ifølge Express en løsning, der lover stribefrie resultater på sekunder.

Brug den rette teknik

Maxine starter med at bruge vand blandet med sæbe for at nedbryde snavs og skidt. Hun bruger en vinduesskraber til at trække det beskidte vand af glasset. 

De fleste mennesker skraber nedad, fordi det er lettere. Maxine vælger en krøllet bevægelse som de professionelle. Hun forklarer, at det vigtigste er ikke at vaske hele vinduet på én gang. Hvis det tørrer, må du gøre det vådt igen. 

Start fra toppen, vask midten, og vær hurtig nok til at forhindre, at det tørrer for hurtigt. Brug derefter vinduesskraberen til at tage sæben og vandet af vinduet. Maxine tilføjer: “Og så afslutter du - præcis som du ser en vinduespudser gøre - ved at rengøre kanten med en gammel klud.”

Prøv den hjemmelavede løsning

For stribefrie, skinnende vinduer kombinerer Maxine en del vand og en del hvid eddike. Brug en mikrofiberklud til at gnide blandingen rundt på glasset. 

Syren i eddiken nedbryder striberne, når vandet fordamper. Det efterlader vinduerne skinnende og stribefrie. Denne løsning tackler genstridige pletter og rester efterladt af kommercielle rengøringsmidler, så dine vinduer ser funklende rene ud.

Eddike som rengøringsmiddel er meget omkostningseffektivt sammenlignet med dyre specialprodukter. 

Hvis du bemærker skimmel og snavs omkring vindueskanterne, anbefaler Maxine at bruge en skurecreme.