Er der ukrudt i plænen? Sådan fjerner du det uden kemikalier ifølge ekspert

Hus og have

20/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Metoden hjælper med at holde en fin og grøn græsplæne.

Ukrudt i græsplænen er almindeligt og kan få selv de mest velplejede græsplæner til at se sjuskede ud.

Nogle af de mest almindelige ukrudt på græsplæner omfatter mælkebøtter, kløver og andre græsarter.

Nu har en ekspert delt hvordan man fjerner ukrudt fra græsplæner uden at bruge kemikalier.

Det skriver Express.

Ukrudt på græsplæner er ikke altid negativt. For nogle haveejere nyder de, at deres græsplæner er dækket af vilde blomster, mælkebøtter og tusindfryd.

Jo mere ukrudt, planter og blomster der vokser på dine græsplæner, jo mere biodiversitet vil det være.

Det kræver knofedt

Det er dog ikke alle der foretrækker at lade ukrudtet gro. derfor har Paul Hicks, marketing- og produktchef hos STIHL GB afsløret den "bedste måde" at fjerne ukrudt fra græsplæner uden at bruge kemikalier.

Det er helt simpelt at fjerne dem med hånden.

Han sagde: "Den bedste måde at håndtere ukrudt på en græsplæne er at rive dem op ved hjælp af en håndrive eller skovl, og sikre, at de fjernes fra roden, så de ikke vender tilbage."

Han havde dog et ekstra godt råd til de haveejere der går i gang med at fjerne ukrudt:

"Husk at bære handsker for at beskytte dine hænder mod stik eller ridser." sagde han.

Hjælper også mod mos

"For at bevare en frodig græsplæne og forhindre genvækst af ukrudt, er det vigtigt ikke at klippe græsset for kort." fortalte Paul og foreslog at vælge en plæneklipper, som har en "central klippehøjdejusteringsfunktion".

En plæneklipper, der er justerbar, sikrer, at haveejere kan trimme deres græs til den "korrekte længde".

Haveeksperten forklarede: "At holde kanterne på dine græsplæner er også en god måde at fjerne mos eller andre uønskede græsarter på."

Eksperten foreslog at bruge en græstrimmer eller kantskærer til at gøre dette. Han sagde, at de er "hurtige og nemme at bruge".

Bedst om foråret

Vedligeholdelse af græsplæner vil forbedre kvaliteten af ​​græsset og gøre de andre plænevedligeholdelsesprocedurer, du udfører, mere effektive. At rive ukrudtet op i hånden fjerner organisk materiale som mælkebøtter og kløver og hjælper græsset med at blive genetableret i de tomme pletter.

Hvis du ikke vedligeholder din græsplæne, kan det føre til andre problemer længere fremme. Plæner, der ikke er vedligeholdte, kan blive dækket af mos, hvilket kan føre til tørkeintolerance i sommermånederne.

Græsplæner bør opryddes om foråret, men de kan også gøres om efteråret. At rive ukrudt op bør udføres før andre vedligeholdelsesprocedurer såsom gensåning, gødning og topdressing.